Πάνω απο 600.000 ευρώ οι ζημιές απο τη θεομηνία στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου

Μετά από εντολή του Δημάρχου συστήθηκε τεχνική επιτροπή εμπειρογνωμόνων μηχανικών, η οποία εκπόνησε προκαταρκτική μελέτη των δαπανών αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν κυρίως στο οδικό δίκτυο, μετά τις σφοδρές καταιγίδες και τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν ιδιαίτερα τις ανατολικές περιοχές του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου στο τέλος Φεβρουαρίου 2011.

 Το θέμα της έκτασης και της αποκατάστασης των ζημιών είχε ήδη συζητηθεί από τις 28-2-2011, πριν γίνει η αποτίμηση των ζημιών κατά την συνάντηση του Δημάρχου με την κα Καλλιόπη Γερακούδη, Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας στα Γραφεία της Περιφέρειας, στην Λαμία.

Από πλευράς Δήμου καταβάλλεται κάθε προσπάθεια προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και προς όλους αυτούς που μπορούν να συνδράμουν, προκειμένου να εξευρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών.

Τα κονδύλια που απαιτούνται είναι: Στην Δημοτική Ενότητα Κύμης 250.000 ευρώ για ζημιές σε 12 τοποθεσίες. Στην Δημοτική Ενότητα Κονιστρών 120.000 ευρώ για για ζημιές σε 4 τοποθεσίες. Στα άλλα μέρη του Δήμου οι ζημιές ξεπερνούν τις 80.000€ . Πάντως για τις ζημιές στην Κορασίδα Αυλώνος και στο Σουτσίνι Κύμης, λόγω της έκτασης των καταστροφών δεν μπορεί να γίνει ασφαλής προεκτίμηση. Κατά τους μετριότερους υπολογισμούς το ποσόν που απαιτείται ξεπερνά τις 600.000€.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *