Από τη Λαμία ξεκίνησε τον κύκλο συσκέψεων με τους Δημάρχους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η Γενική Γραμματέας κ. Καλλιόπη Γερακούδη.

 

Κατά σειρά συναντήθηκε με τους Δημάρχους: Μακρακώμης, κ. Παπαευθυμίου Ευθύμιο, Καρπενησίου, κ. Μπακογιάννη Κων/νο και Αγράφων Τάτση Δημήτριο.

Οι συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία των προϊσταμένων της Διαχειριστικής Αρχής της Στερεάς Ελλάδας, των Διευθυντών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Υπηρεσιακών παραγόντων των Δήμων.

Στις συσκέψεις έγινε μια πρώτη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και των προβλημάτων των Δήμων , εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και η δυνατότητα επιτάχυνσης του στη Στερεά Ελλάδα, ενώ ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, προκειμένου να κλείσουν το συντομότερο δυνατόν τα ανοιχτά μέτωπα στην περιοχή.

Στο τέλος η  Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους Δημάρχους.

Σε δηλώσεις της η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη τόνισε τα εξής:

« Ξεκινήσαμε σήμερα έναν πρώτο γύρο συναντήσεων και συσκέψεων με τους Δημάρχους της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου, μαζί με τους υπηρεσιακούς μας παράγοντες, να καταγράψουμε τα προβλήματα, να προσδιορίσουμε τις προτεραιότητες μας και να προγραμματίσουμε για το μεσοδιάστημα που διανύουμε μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο. Όπως κατ’ επανάληψη έχω τονίσει το 2011 είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη χρονιά. Οι στόχοι που έχουνε τεθεί είναι υψηλοί και δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο λαθών και καθυστερήσεων. Χρειάζεται συναντίληψη, συνεννόηση και συναπόφαση, προκειμένου να προχωρήσουμε χωρίς προβλήματα αλλά και προκειμένου να υπάρξουν απτά αποτελέσματα για την ανάπτυξη  της περιοχής».


 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *