ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ…

Ρεπορτάζ : Γιώργης Μέρμηγκας
(από την Ελευθεροτυπία)

Προσωπικό «κατηγορώ» κατά του πρώην υπουργού Τουρισμού και νυν κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ν.Δ. Κώστα Μαρκόπουλου, ότι την «πίεσε» προεκλογικά και την υποχρέωσε να υπογράψει 24 παράνομες, όπως αποδείχτηκε, προσλήψεις προσωπικού -κατά «σύμπτωση» όλες Ευβοέων, από την εκλογική περιφέρεια δηλαδή του κ. Μαρκόπουλου!- απηύθυνε χθες η κ. Μπριγκίτε Παπασταύρου, πρόεδρος και…
διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας «ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.».

Η πρόεδρος της «ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.» καταγγέλλει ότι οι προσλήψεις έγιναν για να ενισχυθεί στην εκλογική του περιφέρεια ο Κ. Μαρκόπουλος (φωτογρ.)
Ετσι, αποκτά πλέον έντονο πολιτικό -και όχι μόνον- ενδιαφέρον η υπόθεση της συγκεκριμένης «γαλάζιας» εταιρείας, που έχει παραπεμφθεί, ήδη, στον εισαγγελέα από τον νυν υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, εξαιτίας του πλήθους «παρανομιών» (εξανεμίστηκαν 450.000 ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου και απόμειναν υποχρεώσεις 620.000 ευρώ), τις οποίες εντόπισαν σε αυτήν οι ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς η κ. Παπασταύρου υποστήριξε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, μεταξύ άλλων, ότι:
* Παραμονές εθνικών εκλογών του 2009 «επιχειρήθηκε από την τότε ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού (δηλ. από τον κ. Μαρκόπουλο) να υποχρεωθώ να υπογράψω 24 συμβάσεις. Τις υπέγραψα πιεζόμενη, ύστερα από γνωμάτευση του νομικού συμβούλου της εταιρείας, αλλά υπό την αίρεση της έγκρισής τους από το δ.σ. της εταιρείας», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Αυτές τις συμβάσεις έργου -τις οποίες οι ελεγκτές του Δημοσίου χαρακτήρισαν στο πόρισμά τους παράνομες, γιατί έγιναν εκτός ΑΣΕΠ, ενώ υπέκρυπταν συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας- τις υπέγραψε μεν η κ. Παπασταύρου -«καλή τη πίστει» όπως λέει η ίδια και παρότι υποστηρίζει ότι μειοψήφησε στο δ.σ. μαζί με το μέλος του δ.σ. Απ. Δοξιάδη- αλλά ταυτόχρονα ανέθεσε στον εργατολόγο καθηγητή Τραυλό Τζανετάτο να αποφανθεί για το νόμιμο ή μη των προσλήψεων!
**Οταν ο κ. Τζανετάτος -σε πλήρη αντίθεση με τον νομικό σύμβουλο της εταιρείας- απεφάνθη ότι οι συγκεκριμένες 24 προσλήψεις (επί συνόλου 34 προσλήψεων) ήταν παράνομες, η πρόεδρος κ. Παπασταύρου τις κατήγγειλε με δική της πρωτοβουλία, όπως άλλωστε αναφέρει και το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Ακόμη, η κ. Μπριγκίτε Παπασταύρου υποστηρίζει ότι:
– Το πόρισμα των ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης (εντεταλμένους δημόσιους υπαλλήλους τους χαρακτηρίζει η ίδια) περιέχει ψευδείς και αβάσιμες κατηγορίες, αφού η «ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.» δημιουργήθηκε καθ’ όλα νόμιμα τον Αύγουστο του 2009 με τις υπογραφές 7 συναρμόδιων υπουργών της Ν.Δ. (!), ενώ εγκρίθηκε από τον τότε υπουργό Οικονομικών ο προϋπολογισμός της εταιρείας ύψους 2,7 εκατ. ευρώ, με πρώτο κεφάλαιο 450.000 ευρώ για έξοδα εγκατάστασής της.
– «Οχι μόνον δεν ξόδεψα το κεφάλαιο της εταιρείας σε έπιπλα και ταξίδια, αλλά πλήρωσα και όλες τις μετακινήσεις από την τσέπη μου», λέει η κ. Παπασταύρου, υποστηρίζοντας ότι με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί κινδυνεύουν να χαθούν 500.000 ευρώ που χρωστούν στην εταιρεία Νομαρχίες και Δήμοι.
Αλλωστε, η ίδια -που σημειωτέον παραμένει επικεφαλής της ΑΓΡΟΤΗΜΑ- εξανίσταται για τη συμπεριφορά που της επιφύλαξε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και απορεί πώς, τη στιγμή που υφίσταται, αυτή και η εταιρεία της, αυτές τις συγκεκριμένες κατηγορίες, το ίδιο υπουργείο με εντολή Γερουλάνου είχε εγκρίνει στις 29-3-2010 ποσό 270.000 ευρώ για κάλυψη λειτουργικών αναγκών της ΑΓΡΟΤΗΜΑ, που τώρα κατηγορείται ότι ήταν εξ αρχής «στον αέρα»!…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *