ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ…

Τις έντονες αντιδράσεις ως προς το σχέδιο περαίωσης που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση διατυπώνουν οι φορείς που έχουν κληθεί στον κοινωνικό διάλογο. Ζητούν μεταξύ άλλων χαμηλότερη προκαταβολή, μεγαλύτερη περίοδο εξόφλησης της οφειλής, από 12 σε 36 δόσεις και να…
ξεκινήσει η καταβολή των δόσεων αργότερα από την ημερομηνία που έχει προταθεί από το υπουργείο (12 Νοεμβρίου). Επίσης, θέλουν την εξαίρεση από τη διαδικασία όσων έχουν κάνει αυτοπεραίωση και τη μείωση του συντελεστή για τον υπολογισμό του ποσόύ που θα κληθεί να πληρώσει ο φορολογούμενος, από το 2% στο 1%.
Επίσης, χαρακτηρίζουν άδικο να μην περιλαμβάνονται στην περαίωση οι φόροι ακίνητης περιουσίας, ΕΤΑΚ και ΦΜΑΠ. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, στην ομιλία του, προανήγγειλε τη θέσπιση της διαδικασίας αυτοφώρου από το ΣΔΟΕ και την καθιέρωση μιας δίκης ανάλογα με το ύψος του προστίμου. “Η περαίωση δεν είναι συγχωροχάρτι, ο συνεπής φορολογούμενος ούτε εκβιάζεται, ούτε υποχρεώνεται να υπαχθεί” ανέφερε ο υπουργός. Τέλος, προσδιόρισε τις ανέλεγκτες υποθέσεις στα 2,5 δισ. ευρώ, τα διαφυγόντα έσοδα από φοροδιαφυγή στα 30 δισ. ευρώ και στις 150.000 τις υποθέσεις που παραμένουν σε δικαστική εκκρεμότητα. Στα 30 δισ. ευρώ υπολόγισε και το υψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *