Δ Ι Κ Α Ι Ω Σ Η ! ! !

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010 εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 1158 δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας, σχετικά με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαμε καταθέσει μαζί με άλλους φορείς στις 10-2-2010 κατά του Δημάρχου Μεσσαπίων και Προέδρου της ΔΕΥΑΜ.

Το Δικαστήριο έκρινε παράνομη και απαγόρευσε την παροχή νερού από το δίκτυο ύδρευσης, όταν η περιεκτικότητα του σε εξασθενές χρώμιο είναι μεγαλύτερη των 2 μg/l.

Σε περίπτωση που ο Δήμος Μεσσαπίων δεν συμμορφωθεί, θα του επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση, ενώ παράλληλα προβλέπεται για τον Δήμαρχο ποινή φυλάκισης ενός μηνός.

Ως γνωστόν, ο Δήμος Μεσσαπίων καλυπτόταν μέχρι τώρα πίσω από το παραπλανητικό όριο των 50 μg/l ολικού χρωμίου, χωρίς καθόλου να λαμβάνει υπόψη του τις αυξημένες ποσότητες εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό.

Με την ιστορική αυτή δικαστική απόφαση, καταδικάζεται αφενός η ανευθυνότητα και ασυνειδησία της Δημοτικής αρχής Μεσσαπίων και αφετέρου δικαιώνεται ο έντιμος αγώνας μας για ασφαλές και επαρκές νερό στο δίκτυο ύδρευσης, πράγμα που αποτελεί πρωταρχικό δικαίωμα των δημοτών και συνταγματική υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *