ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Απο Enet.gr
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφεύγει για δεύτερη φορά στο ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά της Ελλάδας, υπό την απειλή προστίμου, κατηγορώντας τις ελληνικές αρχές για σπατάλη χρημάτων των φορολογουμένων στην αγορά ιατρικού εξοπλισμού από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας…

Ύστερα από καταγγελίες το 2003 η Ελλάδα καταδικάστηκε το 2009 για παράβαση των κοινοτικών κανόνων σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις. Η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε και σύμφωνα με την Επιτροπή συνεχίστηκαν διαδικασίες μεροληπτικού χαρακτήρα, αφήνοντας εκτός προμηθευτές ιατρικού υλικού, ανάμεσα στους οποίους ήταν και εταιρείες με σήμανση CE (εγκεκριμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση).
Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί εντός δύο μηνών διαφορετικά θα παραπεμφθεί εκ νέου η υπόθεση στο ευρωπαϊκό δικαστήριο με την επιβολή αυστηρού προστίμου.
Στο σκαμνί και για τα ιατρικά απόβλητα
Επίσης, η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο λόγω της απευθείας σύναψης σύμβασης παροχής δημοσιών υπηρεσιών για τη διαχείριση επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων στην Αττική χωρίς προηγούμενη δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *