Πήγαν για κατάσχεση και τους σκότωσε

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010, 13:40

Ραντεβού θανάτου, είχε κλείσει ο 56χρονος Παναγιώτης Σίμωσης σε τέσσερις άνδρες με τους οποίους είχε οικονομικές διαφορές. Η συνάντηση, που είχε οριστεί σε παραλιακή ταβέρνα στην Ερέτρια της Εύβοιας, κατέληξε σε λουτρό αίματος.

Όλα άρχισαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, όταν παρέα 4 ατόμων, ανάμεσά τους κι ένας δικηγόρος, έφτασε από την Αθήνα στην Ερέτρια, προκειμένου να λύσει εκκρεμούσες οικονομικές διαφορές με επιχειρηματία της περιοχής.

Οι τρεις άνδρες κάθισαν να φάνε σε παραλιακό εστιατόριο, στην Λεωφόρο Αρχαίου Θεάτρου στην Ερέτρια, εκεί όπου είχε κλειστεί το ραντεβού. Ο τέταρτος από την παρέα είχε απομακρυνθεί για λίγο, για να μιλήσει στο κινητό του. Σχεδόν αμέσως μετά την άφιξή του ο δράστης σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε τους τρεις που βρίσκονταν μπροστά του. Κανένας δεν πρόλαβε να κάνει απολύτως τίποτα. Ο θάνατός τους επήλθε ακαριαία και όλοι βρέθηκαν να κοιτούν άναυδοι τα τρία πτώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, μεταξύ των ανδρών υπήρχαν οικονομικές διαφορές και μάλιστα ο δικηγόρος σχεδίαζε να κινήσει διαδικασίες κατάσχεσης του σπιτιού αλλά και των επιχειρήσεων, ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων κι ενός καφενείου, που διατηρούσε ο δράστης. Μια εβδομάδα πριν, όταν τον 54χρονο επιχειρηματία Παναγιώτη Σίμωση είχε επισκεφθεί δικαστικός κλητήρας και τον είχε ενημερώσει για την κατάσχεση, η απάντησή του ήταν σαφής: «Αν έρθουν, θα τους σκοτώσω», όπως έγινε.

Νεκροί είναι ο Ανδρέας Καρμίρης 34 ετών, κάτοικος Κορωπίου, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος 40 ετών, κάτοικος Μενιδίου και ο δικηγόρος Αθανάσιος Θάνος 52 ετών, ο οποίος φέρεται να ήταν ανιψιός ενός ανθρώπου που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για παραβατικές πράξεις.

Αμέσως μετά το μακελειό, ο δράστης τράπηκε σε φυγή και λίγη ώρα αργότερα, αφού προηγήθηκε τηλεφωνική συνομιλία με τους αστυνομικούς, παραδόθηκε μέσα στο σπίτι του στη Χαλκίδα.

Ο δράστης μέχρι αυτή την ώρα δίνει κατάθεση στον Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, εξηγώντας τους λόγους της εγκληματικής πράξης του, ενώ αύριο ενώ αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Χαλκίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *