ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ….!

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου στην Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη σχετικά με την υδροδότηση της περιοχής του δήμου Μεσσαπίων, αναζητώντας την εξέλιξη των εξαγγελιών της Υπουργού κατά την επίσκεψή της στα Μεσσάπια τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τότε, η κ. Μπιρμπίλη είχε εξαγγείλει ότι είχε ολοκληρωθεί  σειρά συσκέψεων σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο και ότι η ΕΥΔΑΠ θα προχωρούσε 1. στην αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης του υδρευτικού συστήματος στην περιοχή και 2. θα αξιολογούσε τις προσφερόμενες δυνατότητες για την επιλογή της βέλτιστης πρότασης άμεσης αναβάθμισης του τρόπου υδροδότησης με πόσιμο νερό, εγγυημένης καταλληλότητας από την ΕΥΔΑΠ. Επεσήμανε επίσης ότι τα σχετικά έργα μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ (ΕΣΠΑ).

 Ο βουλευτής σε επαφές και συναντήσεις που είχε με τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για την εξέλιξη του θέματος πληροφορήθηκε ότι η εταιρία είναι σε θέση να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα νερού της ευρύτερης περιοχής.

 Τέλος, ο κ. Κεδίκογλου που παρακολούθησε τα πορίσματα της διεθνούς συνδιάσκεψης που διοργάνωσε στην Αθήνα το ΥΠΕΚΑ για την παρουσία του εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό, στην οποία συνομολογήθηκε από Έλληνες και ξένους επιστήμονες ότι έχουν συγκεντρωθεί αρκετές ενδείξεις για τις βλαβερές συνέπειες του εξασθενούς χρωμίου για τη δημόσια υγεία, πιέζει το υπουργείο και ζητάει ενημέρωση για τα εξής:

1.     Αν υπάρχει η πολιτική βούληση να προχωρήσει με την πρόταση που υποδεικνύει η ΕΥΔΑΠ για την εξασφάλιση πόσιμου νερού εγγυημένης από την εταιρία καταλληλότητας, λύση που θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα της έλλειψης νερού της ευρύτερης περιοχής Δήμων Χαλκιδέων και Μεσσαπίων;

2.     Ποιες είναι οι επόμενες ενέργειες του και ποιο το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα μέχρι την πρόσβαση ασφαλούς πόσιμου νερού στην περιοχή;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *