τροποποίηση στα επιτόκια…

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά την τροποποίηση του ορισμού των επιτοκίων δανεισμού των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών με επιστολή προς τα αρμόδια Υπουργεία.

To Επιμελητήριο Εύβοιας απέστειλε επιστολή προς τα αρμόδια Υπουργεία, με την οποία ζητά την τροποποίηση του ορισμού του επιτοκίου αποπληρωμής των δανείων στήριξης που έλαβαν το 2007 οι πυρόπληκτες επιχειρήσεις.


Το Επιμελητήριο Εύβοιας προέβη, για άλλη μια φορά, στην ανωτέρω ενέργεια λόγω των νέων δεδομένων που επέβαλλε η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας με τις όποιες δυσμενείς επιπτώσεις της στην επιχειρηματικότητα και κυρίως στην οικονομία της χώρας.
Είναι γνωστό ότι η πολιτεία μετά τις καταστροφικές φωτιές του 2007, αποφάσισε μεταξύ των άλλων την χρηματοδότηση των πυρόπληκτων επιχειρήσεων με χαμηλά επιτόκια, ορίζοντας τότε, ως επιτόκιο δανεισμού, το τρέχον επιτόκιο των Έντοκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημόσιου (ΕΓΕΔ) προσαυξημένο κατά 70% πλέον εισφοράς 0,6% του Ν.128.
Ωστόσο λόγω του πρόσφατου γνωστού δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας, το επιτόκιο των ΕΓΕΔ έχει ήδη εκτιναχθεί στο 5% με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών να καλούνται τώρα να επιβαρύνονται με επιτόκιο περίπου 8%, το οποίο ορίζει δυσβάστακτο το βάρος των δανείων και περιορίζει σημαντικά την δυνατότητα αποπληρωμής τους από τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις, που ακροβατούν κυριολεκτικά και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Για τους λόγους αυτούς το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά από την πολιτεία, λόγω των νέων οικονομικών δεδομένων, το επιτόκιο των δανείων των πυρόπληκτων περιοχών να διαμορφώνεται με βάση το αντίστοιχο του EURIBOR.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *