Ταμπουρώθηκαν (!) πίσω από τα… νούμερα

-Για παραπληροφόρηση και χωρίς λόγο ανησυχία «επιμένει» η Νομαρχία!
-Εγρήγορση ζήτησαν οι «γιατροί» του Νομαρχιακού Συμβουλίου
-ΑΓΩΓΕΣ από τους πολίτες κατά της υφιστάμενης ρύπανσης

Εναγωνίως και μπερδεμένοι μέσα στα νούμερα και τα ποσοστά για το χρώμιο και το εξασθενές χρώμιο, η πολιτική ηγεσία της Νομαρχίας προσπάθησε «να διασκεδάσει τις εντυπώσεις» αλλά και την ανησυχία των πολιτών «κατηγορώντας» (sic!) τα Μέσα Ενημέρωσης που «ασχολούνται με το θέμα για λόγους εντυπωσιασμού και αύξησης ακροατών- αναγνωστών» (και πάλι sic!)
Παρά τις επισημάνσεις των «γιατρών» του Νομαρχιακού συμβουλίου (Αλεξίου- Χαλιώτης και Βλαχογεώργος) περί την επικινδυνότητα για τους πολίτες, αφού όπως είπαν προκαλεί αδιαμφισβήτητα καρκίνο και λεμφώματα, η πολιτική ηγεσία «ταμπουρώθηκε» πίσω από τα όρια που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθώντας να πείσουν τους πάντες ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα και αδίκως ανησυχούν οι πολίτες της Μεσσαπίας και των γύρω περιοχών»!
«Αμφισβητώ τις οικονομίστικες λογικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σχολίασε ο Γ. Βλαχογεώργος συμπληρώνοντας ότι «έτσι μας έλεγαν για τον αμίαντο και τον λιθάνθρακα, όμως μετά από χρόνια μάθαμε την αλήθεια» και ζήτησε από την ηγεσία της Νομαρχίας να δείξει ευαισθησία και να προβληματισθεί με τα φαινόμενα της εμφάνισης χρωμίου στα υδάτινα αποθέματα της Εύβοιας.
Στο ίδιο «μήκος κύματος» ήταν και η τοποθέτηση των άλλων δύο ιατρών, (Αλεξίου και Χαλιώτη) που και αυτοί επεσήμαναν τους κινδύνους για την υγεία των πολιτών από την πόση νερού με εξασθενές χρώμιο και ζήτησαν περαιτέρω διερεύνηση των αιτίων που σιγά- σιγά δηλητηριάζουν το νερό με την επικίνδυνη αυτή ουσία.
Η νομαρχιακή σύμβουλος Σοφία Ντούρου που έφερε το θέμα προ ημερησίας διατάξεως δια του κ. Τσακού, ζήτησε τον προγραμματισμό έκτακτης συνεδρίασης για την ουσιαστική συζήτηση του θέματος λόγω της σοβαρότητας, κάτι που θα γίνει με πρωτοβουλία του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ν. Ζέρβα.
Εν τω μεταξύ ο σύλλογος «Πολίτες για την Αειφορία» με ανακοίνωσή του, ξεκινά δικαστικό αγώνα για αποζημιώσεις όλων των πολιτών που θίγονται από την βιομηχανική ρύπανση και στην διεκδίκηση αυτή μπορούν να συνταχθούν και οι Ευβοείς πολίτες που θίγονται, επικοινωνώντας με το τηλέφωνο 22620-32741 (π. Ιωάννη Οικονομίδη) και 22620-31029 (Γιάννη Αλεξίου).
Μεταξύ των διεκδικήσεων αυτών ζητείται α) η καταδίκη της χώρας μας για παραβάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας, β) της αναγνώρισης από το ΣτΕ των παραλείψεων της Διοίκησης και γ) την καταβολή αποζημιώσεων σε όσους έχουν θιγεί.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «κανείς πολίτης δεν θα επιβαρυνθεί με έξοδα, αφού οι νομικοί σύμβουλοι- δικηγόροι θα αμειφθούν με ποσοστά επί των επιδικαζομένων κονδυλίων», τακτική που είναι ευρέως διαδεδομένη σε Ευρώπη και Αμερική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *