Σύλληψη ενός ατόμου για καλλιέργεια φυτών ινδικής κάνναβης

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Α.Τ. Μαντουδίου, συνελήφθει την 16.50΄ώρα της 01-08-2010, δασική θέση «Δόκανα» περιοχής Δ.Δ. Πηλίου Δήμου Κηρέως Ευβοίας 53 χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια φυτών ινδικής κάνναβης.

Ειδικότερα, ύστερα απο αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, οι Αστυνομικοί, αφού εντόπισαν τη χασισοφυτεία μέσα στην παραπάνω δασώδη δύσβατη περιοχή, έθεσαν αυτή υπό διακριτική πολυήμερη επιτήρηση, με αποτέλεσμα, να καταλάβουν επ’ αυτοφώρω τον 53 χρονο, κατά το χρόνο που εκείνος μετέβει στο χώρο και άρχισε να προβαίνει στην περιποίηση των φυτών (πότισμα κ.λ.π) με λάστιχα ποτίσματος, δεξαμενές νερού, αρδευτική βενζινοκίνητη μηχανή και σκαπτικά εργαλεία που ήδη είχε μεταφέρει στο σημείο της φυτείας.

Συνολικά, εκριζώθηκαν εκατόν τριάντα πέντε (135) δενδρύλλια κάνναβης, σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους δυόμισι – 2,5- έως τριών -3- μέτρων.

Επίσης,σε νομότυπη έρευνα που ενεργήθηκε στο σπίτι του 53 χρονου, αμέσως μετά τη σύλληψή του, βρέθηκαν ποσότητες κάνναβης σε φούντα, βάρους έντεκα (11) και εξήντα εννέα (69) γραμμαρίων αντίστοιχα.

Κατασχέθηκαν τα δενδρύλλια, οι ποσότητες χασίς σε φούντα , τα εργαλεία που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς για την περιποίηση των φυτών, καθώς και μία δίκυκλη μοτ/τα με την οποία αυτός μετέβαινε στο χώρο της φυτείας, για την οδήγηση της οποίας δεν κατείχε την κατά νόμο άδεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *