Ρήγμα στη συναίνεση και άγριες κόντρες για τις μελέτες στο Στόμιο-Πλατάνα

«Για μας ως τεχνικές υπηρεσίες ο δρόμος στο Στόμιο είναι κλειστός» δήλωσε ο διευθυντής της διεύθυνσης έργων της Εύβοιας κ. Ηλίας αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα παραμείνει στην ίδια κατάσταση μεχρις ότου ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν με την ολοκλήρωση της μελέτης που έχει προκηρυχθεί το 2009.

Την ίδια στιγμή άνθρωποι και αυτοκίνητα πηγαίνουν και έρχονται από το συγκεκριμένο δρόμο ενώ οι κάτοικοι της περιοχής απειλούν με κινητοποιήσεις όπως δήλωσε ο δήμαρχος από τη στιγμή που δεν προωθηθεί η άμεση επίλυση. Η δήλωση αυτή από την πλευρά της διεύθυνσης έργων της Εύβοιας έχει την έννοια της απομάκρυνσης της πιθανής ευθύνης από τη στιγμή που συμβούν κάποια περιστατικά. Ωστόσο όμως η διακοπή της κυκλοφορίας δεν έχει γίνει στην πραγματικότητα και έτσι οι πολίτες φέρουν αποκλειστική ευθύνη.

 Την ίδια στιγμή κατά τη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο για το συγκεκριμένο έργο αναδείχθηκε ένα ποικίλο τρόπο αλαλούμ να αμφισβητούνται μελέτες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, να ανατίθενται καινούργιες μελέτες, να υπάρχει επικάλυψη στο φυσικό αντικείμενο των συγκεκριμένων μελετών και εν τέλει να διαμορφώνεται ένα γκρίζο τοπίο με κατανάλωση χρήματος χωρίς να υπάρχουν ορατές λύσεις.

Η πρόταση από την πλευρά της μειοψηφίας για να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι το σύνολο των συναρμόδιων και να δώσουν απαντήσεις πάνω σε συγκεκριμένα θέματα που έχουν αναδειχθεί απερρίφθη από την πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου.

Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας δημιούργησε την αίσθηση ότι όλο αυτό το κλίμα είναι κατασκευασμένο ρίχνοντας εκτίμησε τοπικούς παράγοντες.

Από τη δική του πλευρά ο Περιφερειάρχης απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά σε ζητήματα που έχουν σχέση με την ουσία του θέματος και υπογράμμισε την εμπιστοσύνη του στις τεχνικές υπηρεσίες υλοποίησης και εισηγήθηκαν την συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή την προώθηση των μελετών θεωρώντας ότι οι οποιεσδήποτε άλλες μελέτες έχουν γίνει δεν μπορούν να διαμορφώσουν το τοπίο για παραγωγή έργου.

Η τελική δηλαδή διαδικασία μπήκε στον άξονα εμπιστοσύνη όχι στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες. «Θα κριθούν και αυτές στο τέλος» ήταν το σχόλιο που έκανε ο κ. Κλέαρχος Περγαντάς ενώ λίγο αργότερα παρόμοιο σχόλιο για την εμπιστοσύνη στο διευθυντή έργων έκανε και ο κ. Νίκος Ππανδρέου.

 Έτσι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο περιφερειακό συμβούλιο εγκρίθηκαν τα μέχρι τώρα στάδια της μελέτης και δόθηκε εντολή για να εκτελεστούν και τα επόμενα στάδια της μελέτης που έχει ως αντικείμενο « αντιμετώπιση καταπτώσεων – κατολισθήσεων επί της δημοτικής οδού Στόμιο- διασταύρωση με ΕΟ 8 (Οξύλιθος –Πλατάνα) της Εύβοιας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης ασκήθηκε σκληρή κριτική στις επιλογές της ηγεσίας της Εύβοιας και μάλιστα με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *