Πόλεμος συμφερόντων…

… για να αποκτήσουν την εταιρία κάτω από το τραπέζι!

-Πρόταση για πώληση της ΛΑΡΚΟ σε στρατηγικό επενδυτή

Την πρόταση «πώληση της ΛΑΡΚΟ» σε στρατηγικό επενδυτή» προτείνει το πόρισμα της διερεύνησης για το μέλλον της εξορυκτικής βιομηχανίας αφού πρώτα το Δημόσιο εξασφαλίσει τα μερίδια της ΔΕΗ της Εθνικής Τράπεζας που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον «να τα ξεφορτωθούν».
Σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε «εσωτερική» σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν μόνο κομματικοί συνδικαλιστές και βουλευτές όπου τους παρουσιάστηκε το σχέδιο για να καταγραφούν οι διαθέσεις ούτως ώστε να προχωρήσει η κυβέρνηση στην εφαρμογή του σχεδίου «αποκρατικοποίησης»!
Προβληματισμός προέκυψε για τον τρόπο που η κυβέρνηση θα επιχειρήσει την πώληση της ΛΑΡΚΟ σε «στρατηγικό επενδυτή» αφού καταρχήν πρέπει να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας αλλά το αναπτυξιακό μέλλον της εταιρίας.
Όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου «αυτές πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις για την πώληση της ΛΑΡΚΟ» δεδομένου ότι «από αστοχίες η εταιρία έχει υποστεί σοβαρές ζημίες κυρίως από την προπώληση του νικελίου αλλά και από τη σπατάλη με τους κομματικούς διορισμούς».

Η ΛΑΡΚΟ έχει σημαντική προίκα και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου που εκτιμά αναγκαία την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή ακόμη κι αν το Δημόσιο παραμείνει ως μέτοχος στο νέο σχήμα.
Αν τελικά αποφασιστεί η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή αυτό πρέπει να γίνει Δημόσια διότι υπάρχουν πληροφορίες για συμφέροντα που θέλουν να αποκτήσουν την εταιρία «κάτω από το τραπέζι» και με χαμηλό αντίτιμο χωρίς ουσιαστικά να διασφαλίζονται οι βασικές προϋποθέσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και ενός bussnines plan (επιχειρηματικού σχεδίου) για την ανάπτυξη της εταιρίας).
Είναι σαφές ότι «αν η Κυβέρνηση επιλέξει αυτήν την μέθοδο» θα υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις όχι μόνο από τους εργαζόμενους και την Αντιπολίτευση αλλά και από αρκετά στελέχη του κυβερνητικού στρατοπέδου που θέλουν τη ΛΑΡΚΟ να αναπτύσσεται και να μπαίνει δυνατά στο «χρηματιστήριο» του νικελίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *