“Πυροτέχνημα του Γ.Παπανδρέου τα περί Ευρωομολόγου” Κ.Μαρκόπουλος

Απόσπασμα απο την ομιλία του βουλευτή Εύβοιας της ΝΔ, Κώστα Μαρκόπουλου για τον Προϋπολογισμό:

 Μπροστά στη κρίση, όλα τα κόμματα πρέπει να εγκαταλείψουμε τα στρογγυλεμένα λόγια και τις μισές αλήθειες. Να πάψουμε να ζούμε με αυταπάτες. Το μοντέλο της μεταπολίτευσης, τερμάτισε με αποτυχία. Το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για την υπερβολική διόγκωση του δημοσίου τομέα, η Ν.Δ. ευθύνεται για την ατολμία της να τον συμμαζέψει. Και η αριστερά, ευθύνεται για τις μόνιμες αδικαιολόγητες αντιστάσεις της.
 Τι είναι το έλλειμμα; Ένα κλάσμα. Αριθμητής το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης. Παρονομαστής το ΑΕΠ. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.; Το ΠΑΣΟΚ βασίζει τη στρατηγική του στη μείωση του αριθμητή, δηλαδή στη μείωση των δαπανών και την αύξηση των φορολογικών εσόδων. Η Ν.Δ. στηρίζει τη στρατηγική της στην αύξηση του παρονομαστή, δηλαδή ανάπτυξη, νέος πλούτος κλπ.
 Και τα δύο οδηγούν σε μείωση του ελλείμματος.
 Για αυτό καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό.
 Γιατί έχουμε άλλη άποψη και στρατηγική για την οικονομία.
 Τι είναι το χρέος; Μαζεμένα ελλείμματα ετών και τόκοι των δανείων μαζί με τα δάνεια. Στο τέλος του Μνημονίου, το χρέος της Ελλάδας θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Για αυτό είναι λάθος η κυβέρνηση. Γιατί θα εθιστούμε στη λιτότητα και την ύφεση για πολλά πολλά χρόνια χωρίς ελπίδα.
 Για αυτό καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό.
 Τέλος ο Κ. Μαρκόπουλος απεκάλυψε ότι:
 «Η συλλογή 1 εκ υπογραφών για το Ευρωομόλογο που διαφημίζει ο Γιώργος Παπανδρέου ότι θα βάλει μπροστά, είναι ένα ακόμη πυροτέχνημα για τους εξής λόγους:
1. Η οδηγία πέρασε μόλις προχθές 15 Δεκεμβρίου.
2. Αφορά συλλογή 1 εκ υπογραφών από το ¼ των κρατών-μελών δηλαδή 7 κράτη.
3. Υπάρχει συγκεκριμένη αναλογία υπογραφών ανά κράτος, αναλογική του αριθμού των Ευρωβουλευτών και το κυριότερο..
4. Δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή πριν το 2012!! Αφού βεβαίως η οδηγία γίνει δεκτή από τα Κοινοβούλια των κρατών-μελών.
 Συμπέρασμα:
 Αερολογίες στο βωμό της κρίσης!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *