Προχωρούμε σε νέα εποχή με επίκεντρο τον άνθρωπο…….

Ύστερα από δύο τετραετίες που θήτευσε ως νομάρχης Βοιωτίας, ο κ. Κλέαρχος Περγαντάς διεκδικεί την ψήφο των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας για τη θέση του περιφερειάρχη.
Μιλώντας στο «Έθνος» ο κ. Περγαντάς δηλώνει ότι οι επερχόμενες εκλογές έχουν αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και περιγράφει τις προτεραιότητες που έχει θέσει η παράταξή του για τη Στερεά Ελλάδα.
 Ο νομάρχης Βοιωτίας μιλάει για την πρόκληση του «Καλλικράτη» και το στοίχημα για μια περιφέρεια ικανή για άσκηση σύγχρονης πολιτικής

 …………Κύριε Περγαντά, ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το πολιτικό διακύβευμα των πρώτων αυτοδιοικητικών εκλογών του «Καλλικράτη»;
Οι εκλογές του Νοέμβρη είναι εκλογές με σαφή αυτοδιοικητικό χαρακτήρα. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι νέες περιφερειακές αρχές θα είναι φορείς μιας ισχυρής τοπικής διακυβέρνησης και άμεσης εκπροσώπησης των πολιτών. Συνεπώς θα πρέπει να κατευθυνθούμε σε επιλογές που θα μπορούν να ασκήσουν αποτελεσματικά αυτόν τον σύγχρονο αυτοδιοικητικό ρόλο. Σε επιλογές ανθρώπων που να θέλουν, να ξέρουν και να μπορούν να ανταποκριθούν.
Άλλωστε η σημερινή πραγματικότητα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δεν πρέπει να αποτελεί το «οχυρό», πίσω απ’ το οποίο θα κρύβονται αμηχανίες, δισταγμοί και ανύπαρκτοι στόχοι. Επιβάλλεται, λοιπόν, να δούμε τα πράγματα με νέα ματιά και να προχωρήσουμε σε μια νέα εποχή για την αυτοδιοίκηση.
Με βάση την εμπειρία σας ως νομάρχης Βοιωτίας επί δύο τετραετίες, ποιες είναι οι προκλήσεις και τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι νέες αιρετές αρχές των περιφερειών;
Ο νέος θεσμός της αιρετής περιφέρειας είναι μια μεγάλη πρόκληση. Με τον «Καλλικράτη» μάς δίνονται εργαλεία ανάπτυξης -αρμοδιότητες και πόροι- που πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο. Για εμάς, ο μεγάλο στοίχημα είναι να διαμορφώσουμε περιφέρεια ικανή για την άσκηση σύγχρονης πολιτικής και συγκεκριμένα:
Να αποκτήσει τη δυναμική και την οργάνωση, ώστε να λειτουργήσει άμεσα, αποτελεσματικά και να αποδώσει έργο, με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας.
Να παρέχει σύγχρονες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και να είναι κοντά στον πολίτη.
Να αξιοποιεί όλες τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες, με συγκροτημένο αναπτυξιακό σχέδιο.
Να διαμορφώσει συμμετοχική τοπική δημοκρατία με περιφέρεια ανοιχτή σε όλους.
Ποιες προτεραιότητες έχετε θέσει στο πρόγραμμά σας για τη Στερεά Ελλάδα; Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες της πολιτικής που θέλετε να υλοποιήσετε;
Το πρόγραμμά μας για τη Στερεά Ελλάδα περιγράφει ένα όραμα για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας. Πάνω απ’ όλα όμως τοποθετεί στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολίτη της Στερεάς Ελλάδας. Εγώ και οι άνθρωποι του συνδυασμού μας, με τη στήριξη των πολιτών, την κρίση των οποίων εμπιστευόμαστε, επιδιώκουμε και δεσμευόμαστε:
Να γίνει η Στερεά Ελλάδα τόπος ελκυστικός για κατοικία, για εργασία, για ζωή, φιλικός στον πολίτη.
Να προχωρήσει η κατασκευή σημαντικών έργων και υποδομών.
Να αναπτυχθεί ο τόπος μας, κοινωνικά και οικονομικά και να ανοίξουν νέες ευκαιρίες απασχόλησης.
Να επενδύσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.
Να διαμορφωθεί και να εδραιωθεί κοινωνική αλληλεγγύη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *