Πέφτουν, πλέον οι μάσκες !!!

Παρά τις…διαβεβαιώσεις εθνοπατέρων και εθνομητέρων κατετέθησαν οι προτάσεις των σοφών, που αφορούν στην πολύπαθη περιοχή μας. Οφείλουμε, πλέον, ξεκάθαρα να τοποθετηθούμε πάνω σ' αυτές και να κοινοποιήσουμε την δική μας άποψη.

1. Αποδείχθηκε η ανεπάρκεια και η ασχετοσύνη των…σοφών.

α. Είναι, απολύτως, άσχετοι με την πραγματικότητα, που αφορά στην λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, πως θα μπορούσαν, άλλωστε, όταν δεν εργάσθηκαν ποτέ σ' αυτό. β. Δεν ρώτησαν κανέναν εργαζόμενο, για τις ιδιομορφίες του συστήματος παροχής υπηρεσιών υγείας, στην περιοχή του.

γ. Δεν ήλεγξαν την ανάπτυξη ή όχι του Ε.Κ.Α.Β.

δ. Δεν έλαβαν υπ' όψιν ούτε το οδικό δίκτυο ούτε κάν τη μορφολογία του εδάφους των περιοχών, που προτείνεται να απογυμνωθούν, ιατρικά.

ε. Ισχυρίζονται πως οι προτάσεις τους θα αποφέρουν οικονομικό όφελος, όταν το κόστος χρησιμοποίησης ακόμη και ελικοπτέρων,( σε περιοχές που δεν διαθέτουν ούτε καν ελικοδρόμια), αντιστοιχεί σε ύψος μεγαλύτερο από αυτό που απαιτείται, σήμερα.

Μήπως, λοιπόν, ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ???

2. Τα λάθη του παρελθόντος δεν διορθώνονται με νέα λάθη.

 3. Απαιτείται, εκτός των άλλων, Γνώση, Σοβαρότης, Εμπειρία εκτός από Επάρκεια Επιστημοσύνης.

 4. Σίγουρα, δεν χρειάζονται, σε κάθε νομό πολλά Νοσοκομεία, ΑΛΛΑ, απαιτείται Οργάνωση Πρωτοβάθμιας Φροντίδος, Ιατρείων ικανών να αντιμετωπίσουν Επείγοντα Περιστατικά, αυτά που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή, μέχρι οι ασθενείς να φθάσουν σε κέντρα παροχής δευτεροβάθμιας ή και τριτοβάθμιας φροντίδος.

 5. Απαιτείται οργάνωση του Ε.Κ.Α.Β. της περιοχής με υποδομές και προσωπικό, (ιατρικό-νοσηλευτικό-διασωστών) και, βέβαια, οδών πρόσβασης στους τόπους ανάγκης.

 6. Το κάθε Νοσοκομείο επιβάλλεται να διαθέτει ΟΛΕΣ τις προϋποθέσεις για παροχή δευτεροβάθμιας φροντίδας ή και τριτοβάθμιας, (όπως ορίζουν οι επιστημονικοί-ιατρικοί κανόνες).

 Κύριοι …σοφοί οι προτάσεις σας, χωρίς επεξεργασία όλων των παραμέτρων, είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ.

Αγαπητοί συνάδελφοι, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για τη στάση και την περαιτέρω πορεία μας.

Θεωρούμε πως πρέπει, ΑΜΕΣΑ να συγκαλέσουμε Γενικές Συνελεύσεις, στις οποίες να κληθούν όλοι οι εργαζόμενοι (και στην περιφέρεια) και τις αποφάσεις να τις καταθέσουμε στη Διοίκηση, στο Υπουργείο και την επιτροπή σοφών, και να γνωστοποιήσουμε τους κινδύνους ακόμη και στις εισαγγελικές αρχές…

Οφείλουμε να ενημερώσουμε και να κινητοποιήσουμε τον κόσμο, γιατί αυτόν αφορούν οι όποιες αλλαγές.

Έχουμε χρέος να συμβάλλουμε στη διασφάλιση της Υγείας και της Ζωής ΟΛΩΝ μας.

Μην περιμένουμε από άλλους να νοιαστούν για μας. Ας αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί και, χωρίς περιστροφές και χρονοτριβές να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα επιρροής μας στα κέντρα αποφάσεων.

 ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ ! 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΓΥΦΤΟΝΙΚΟΛΟΥ                                         ΝΙΚΟΣ  ΔΗΜΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *