«Να απομακρυνθούν τα τουριστικά πλοία από το Αλιευτικό Καταφύγιο Ψαροπουλίου Βασιλικών»

Την απελευθέρωση του Αλιευτικού  Καταφυγίου Ψαροπουλίου Βασιλικών από την ιδιόμορφη κατάληψή του από την εταιρεία «ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΥΒΟΙΚΟΥ»,  ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό  Θαλασσίων Υποθέσεων, Ναυτιλίας και Αλιείας κ. Διαμαντίδη.

Συγκεκριμένα, τον τελευταίο χρόνο βρίσκονται στο λιμάνι αγκυροβολημένα, χωρίς να πραγματοποιούν δρομολόγια δύο μεγάλα τουριστικά πλοία, καταλαμβάνοντας μεγάλο χώρο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ιδιοκτήτες των  μικρών σκαφών.Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τις  έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες των κατοίκων και φορέων της περιοχής, καθώς, όπως καταγγέλλουν υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ατύχημα.

Η ερώτηση έχει ως ακολούθως:

«Κύριε Υπουργέ τον τελευταίο χρόνο έχουν δέσει στο μικρό αλιευτικό Καταφύγιο Ψαροπουλίου Βασιλικών Ευβοίας δύο Τουριστικά Πλοία «ΑΡΤΕΜΙΣ – ΙΚ » και « ΈΛΛΗ Ι». Τα αναφερόμενα πλοία είναι συμφερόντων της Εταιρείας «ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΥΒΟΙΚΟΥ» με έδρα τους Ωρεούς Ευβοίας και δεν εκτελούν δρομολόγια. Το αλιευτικό καταφύγιο κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί μικρά αλιευτικά σκάφη στην περιοχή και όχι τουριστικά μεγάλα πλοία.                                                                                           Δεν γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους έδεσαν στο συγκεκριμένο λιμάνι δύο μεγάλα πλοία και κατέλαβαν το μεγαλύτερο τμήμα του λιμανιού εμποδίζοντας ιδιοκτήτες μικρών σκαφών στην περιοχή να χρησιμοποιήσουν το λιμάνι και όπως με πληροφορούν κάτοικοι της περιοχής υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να συμβεί ατύχημα.          Η κατάσταση έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων στην περιοχή οι οποίοι ζητούν να απομακρυνθούν τα πλοία. Ενόψει καλοκαιρινής περιόδου στη περιοχή συρρέει για διακοπές μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας και αν δεν ελευθερωθεί ο χώρος του λιμανιού δημιουργείται πρόβλημα και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί, προκειμένου ο ιδιοκτήτης να αποσύρει τα πλοία από το χώρο του αλιευτικού καταφύγιου σε άλλο μεγαλύτερο λιμάνι στο οποίο έχουν δικαίωμα να δένουν τουριστικά πλοία»;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *