Καταγγέλλουμε αυτή την ενέργεια του ΚΤΕΛ….

…..Για την καθυστέρηση της πληρωμής της μεταφοράς των μαθητών και  την απόφαση του ΚΤΕΛ να σταματήσει τη μεταφορά αν δεν πληρωθούν αμέσως τα οφειλόμενα  και  για το 2011.

Με την εφαρμογή από 1-1-2011, της νέας αρχιτεκτονικής για την αυτοδιοίκηση (Καλλικράτης) ήταν αναμενόμενο να δημιουργηθούν προβλήματα σε συνδυασμό και με την πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Ο νόμος 3852/2010 (Καλλικράτης) προβλέπει την ανάθεση της αρμοδιότητας της μεταφοράς των μαθητών στον πρώτο βαθμό.

Αυτό ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, αφού οι νέες δημοτικές αρχές δεν είχαν το χρόνο να προχωρήσουν σε διαγωνισμούς για να αναθέσουν την μεταφορά των μαθητών από 1/1/2011.

Αποφασίστηκε η μεταφορά των μαθητών για ολόκληρη τη σχολική χρονιά 2010-2011 να συνεχιστεί από τον 2ο βαθμό μέχρι 30/6.

Δημιουργήθηκαν προβλήματα και τελικά καθυστέρησαν οι πληρωμές μέχρι 31/12/2010, όπως και από 1/1/2011.

Το Υπουργείο Εσωτερικών με τροπολογία που πέρασε στο φορολογικό Νομοσχέδιο τακτοποίησε το πρόβλημα και η πληρωμή των οφειλών μέχρι 31/12/2010 θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα, γεγονός που είναι γνωστό στο ΚΤΕΛ και δεν αμφισβητείται.

Όμως τα ΚΤΕΛ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το πρόσχημα της μη υπογραφής την  περασμένη Παρασκευή της απόφασης από τον Υφυπουργό Εσωτερικών για τις πιστώσεις του εξάμηνου από 1/1 μέχρι 30/6/2011, αποφάσισαν από τη Δευτέρα 2 Μαΐου να μη μεταφέρουν τους μαθητές, αλλά τους υποχρεώνουν να πληρώνουν εισιτήριο.

Η τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας έχει στηρίξει το υπεραστικό ΚΤΕΛ επειδή εκτελεί κοινωφελές έργο και θα το στηρίξει και ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η μεταφορά όμως των όποιων προβλημάτων στους μαθητές δεν μας βρίσκει καθόλου σύμφωνους, τη στιγμή που η έγκριση των πιστώσεων του 2ου εξαμήνου είναι θέμα ημερών.

Καταγγέλλουμε αυτή την ενέργεια του ΚΤΕΛ και καλούμε τη Διοίκησή του να συνεχίσει κανονικά το έργο της μεταφοράς των μαθητών και αν δεν λυθούν τα προβλήματα, θα είμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *