Η Περιφέρεια οφείλει να τοποθετηθεί θετικά στην μετεξέλιξη του Κλιμάκιου Μεταλλικών Κατασκευών της ΔΕΗ στο Αλιβέρι σε Τεχνική Υποστηρικτική Βάση για ΑΠΕ

Σημαντική πολιτική πρωτοβουλία είχε αναλάβει από την περίοδο του Πάσχα ο Nίκος Στουπής, και η παράταξη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την Στερεά Ελλάδα – Πολίτες Ενάντια στο Μνημόνιο, με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Κλ. Περγαντά και τους κ.κ. Μπουραντά, Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, τους  Περιφερειακούς Συμβούλους Ευβοίας, τον Δ. Θωμά-Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου και τους Δημοτικούς  Συμβούλους Κύμης Αλιβερίου.

 Η πρωτοβουλία αφορούσε την αναβάθμιση του Κλιμάκιου Μεταλλικών Κατασκευών, ώστε να μετεξελιχθεί σε υποστηρικτική τεχνική βάση των ΑΠΕ για την τις δραστηριότητες της ΔΕΗ στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών ( πρόταση που κατ΄ αρχή έχει αποδεχτεί ο Διοικητής της ΔΕΗ) .

 Στην επιστολή του εκείνη  ο κ. Στουπής  τόνιζε: «…σε συνεργασία με τους υπόλοιπους θεσμικούς παράγοντες, οφείλετε να ηγηθείτε ενός κινήματος πίεσης προς την Διοίκηση της ΔΕΗ και το αντίστοιχο Υπουργείο που προΐσταται, ώστε τουλάχιστον το μέρος της κατασκευής των ανεμογεννητριών  (αφού στην Δυτική Μακεδονία έχει αποφασισθεί να γίνει το μεγάλο φωτοβολταικό πάρκο, άρα δικαιωματικά εκεί θα εγκατασταθεί  η κατασκευή των φωτοβολταικών πάνελ) αναπτυχθεί στο Αλιβέρι με την αναβάθμιση του κλιμακίου  μεταλλικών κατασκευών, περιοχή όπου εμφανίζεται κατ εξοχή  ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη η αιολική ενέργεια», και κατέληγε θέτοντας τον εαυτό του σε διάθεση για την υλοποίηση του δίκαιου κοινωνικού κινήματος:

"Θέλω να πιστεύω πως θα διαθέσετε το κύρος και την ενεργητικότητά σας στην υπηρεσία αυτού του υψηλού στόχου, συνυφασμένου με την πρόοδο και ανάπτυξη όχι μόνο μιας Περιοχής αλλά του συνόλου της Περιφέρειας μας»

Αντί όμως της ανάληψης κάποιας συγκεκριμένης πρωτοβουλίας σε αυτή την κατεύθυνση , η απάντηση ήρθε από τον αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας κ. Μπουραντά που ανάμεσα στα άλλα σημειώνει:

«…Η μέχρι σήμερα πορεία έδειξε ότι είναι πολύ δύσκολο, μία τέτοια δραστηριότητα (Κλιμάκιο Μεταλλικών Κατασκευών) να ανταγωνιστεί τον ιδιωτικό τομέα, που προσπαθεί να βρει τρόπους να παράγει προϊόντα ανταγωνιστικά. Οι εργαζόμενοι και οι φορείς της περιοχής προσπάθησαν και διατηρήθηκε η δραστηριότητα  μέχρι τώρα, έστω και αν δεν ήταν ανταγωνιστική. Σήμερα, όπως τίθεται το θέμα, αναρωτιόμαστε σε αυτή την συγκυρία είναι λογικό να επιμείνει κανείς στη διατήρηση απασχόλησης η οποία δεν είναι κύρια για τη ΔΕΗ, ή αν θα πρέπει να προωθήσουμε την κατασκευή και δεύτερης μονάδας φυσικού αερίου, αφού ήδη κατασκευάζεται η πρώτη;..»

Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. περιφερειάρχη σε επιστολή του προς τα σωματεία εργαζομένων της ΔΕΗ, τους  Περιφερειακούς Συμβούλους Εύβοιας, τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ο κ. Στουπής ανάμεσα στα άλλα σημειώνει :

«…Δεν κατανοούμε την παρέμβαση του κ. Αντιπεριφερειάρχη, και πολύ περισσότερο το ύφος της επιστολής του, αλλά κυρίως την εμφάνιση ως αντιπαραθετικής μιας τέτοιας πρωτοβουλίας αναβάθμισης του Κλιμακίου Μεταλλικών Κατασκευών, που κάλλιστα μπορεί να ενταχθεί ως αυτόνομη δραστηριότητα στα πλαίσια ενός συνολικότερου αναπτυξιακού ενεργειακού προγραμματισμού ολοκληρωμένου χαρακτήρα επενδύσεων της ΔΕΗ στην Περιοχή, που σίγουρα έχει το ιδιαίτερο ξεχωριστό  και διαφορετικό από αναπτυξιακής πλευράς βάρος.

Ανεξάρτητα από την απάντηση του κ. Αντιπεριφερειάρχη, και χωρίς να γνωρίζουμε ποιες είναι τελικά οι απόψεις του ίδιου του κ. Περιφερειάρχη επί του θέματος που του θέσαμε, θεωρούμε πως το θέμα επαφίεται κυρίως σε σας και τις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξετε για το συγκεκριμένο θέμα, τον συντονισμό σας, τις συμμαχίες που θα αναπτύξετε, και κυρίως στην αγωνιστική  ετοιμότητα των  εργαζομένων που εκπροσωπείται.

Σε μιας τέτοιας κατεύθυνσης ενέργειες θα μας βρείτε αρωγούς και συμπαραστάτες…»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *