ερωτήματα…..

Ερωτήματα θέτει ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Χαλκίδος προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και την Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας σχετικά με το τοξικό θέμα της περιοχής του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, μετά την απόφαση για την αναστολή της δημοπρασίας για το έργο της συλλογής και απομάκρυνσης τοξικών αποβλήτων, τη στιγμή που το έργο είχε ενταχθεί από την πρώην γενική γραμματέα κα Διαμαντοπούλου στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ.Επίσης, ζητούν και από την υπουργό κα Μπιρμπίλη να κάνει γνωστούς τους λόγους της υπαναχώρησης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

"Είναι γνωστό, ότι ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος δύο χρόνια πριν, έφερε το θέμα στο Πανελλήνιο και Διεθνές Συνέδριο (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), που έλαβε χώρα στη Λαμία.

Το πανευβοϊκό δίκτυο για το περιβάλλον έδρασε δυναμικά, η Γ.Γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος κα Καραβασίλη με τις πολλές επισκέψεις, αυτοψίες της αλλά και η ίδια η Υπουργός κα Μπιρμπίλη καθώς και η κα Διαμαντοπούλου έζησαν από κοντά όλες αυτές τις κινητοποιήσεις. Κατέληξαν και δεσμεύτηκαν σε λήψη μέτρων και πάρθηκε απόφαση γι' αυτά. Αναμέναμε λοιπόν την υλοποίησή τους. Αντ' αυτών έρχεται μία επ' αόριστον αναστολή.

Αδικείται η περιοχή μας, αδικούνται οι πολίτες και προπάντων «χαστουκίζεται» η υπευθυνότης και ο πατριωτισμός των ενεργών πολιτών. Ενθαρρύνεται δε η ανευθυνότης, η αδιαφορία και η εγκληματική συμπεριφορά των κατ' εξακολούθηση ρυπαντών της περιοχής μας.

Πάρα ταύτα, διαθέτοντας σύνεση, λόγω της οικονομικής μας κρίσης ως χώρα και της δυσπραγίας μας, κατανοούμε την νέα αυτή απόφαση με γνώμονα, προφανώς, άλλες προτεραιότητες.

Όμως η υγεία μας είναι πρώτη στη λίστα των προτεραιοτήτων μας, κανείς δεν δικαιούται να παίζει και να θυσιάζει την ομαλότητα και την φυσιολογική ροή και ιστορία των πραγμάτων.

Μένει άλυτο ένα θέμα και θα «βρωμίσει» πολύ μολύνοντας όχι μόνο το περιβάλλον ευρύτερα αλλά και το ψυχικό μας περιβάλλον, τους ανθρώπους αυτού του νομού, όπου κλονίζεται η εμπιστοσύνη τους προς τις αρχές και τους θεσμούς και κατακρημνίζεται έτσι η ανθρώπινη συγκρότησή τους.

Διαμαρτυρόμαστε και ρωτάμε το νέο μας περιφερειάρχη κο Περγαντά τι θέση παίρνει και σε τι ενέργειες θα προβεί. Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο αποφάσεις την πριν και τη νυν.

Διαμαρτυρόμαστε και στην Υπουργό Περιβάλλοντος κα Μπιρμπίλη και ζητάμε να κάνει γνωστούς στην Εύβοια τους λόγους της υπαναχώρησης αυτής αλλά και να ανακληθεί η νέα αυτή απόφαση"

Τέλος, αναφέρουν, ότι αναλαμβάνουν κοινή δράση με όλους εκείνους που ανησυχούν και θέλουν να δρομολογούνται θέματα που άπτονται της προστασίας της υγείας, του περιβάλλοντος, για τα οποία δεν "χωράει καμία χρονοτριβή και υπαναχώρηση".

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *