ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο με θέμα “Νοσοκομείο Χαλκίδας”

Την Πέμπτη, 2/12 σε Επίκαιρη Ερώτηση μου σχετικά με τα Νοσοκομεία του Νομού Ευβοίας, προσήλθε ο αξιότιμος Υφ. κ. Τιμοσίδης, όπου απαντώντας σχετικά και ειδικότερα στο τμήμα που αφορούσε το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, που ήδη έχει συμβασιοποιηθεί με κατασκευαστική εταιρεία, κατόπιν διαγωνισμού, δήλωσε ότι η χρηματοδότηση του ιατρικοτεχνολογικού εξοπλισμού είναι εξασφαλισμένη από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και μάλιστα είπε ότι μπορεί να δώσει λεπτομέρειες.

Συμπλήρωσε ότι το δε απαιτούμενο ποσό για την κατασκευή του έργου είναι δεσμευμένο και ότι το Υπουρ. Εθνικής Άμυνας στου οποίου την κατοχή βρίσκεται όμορο συμπληρωματικό οικόπεδο, βρίσκεται σε σχετική συνεννόηση με τοΥπ. Οικονομικών για την αξιοποίηση του και ότι τον διαβεβαίωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ως επισπεύδων, ότι σύντομα θα λυνόταν η εκκρεμότητα αυτή και ότι θα άρχιζε σύντομα η κατασκευή του Νοσοκομείου, που τόσο έχει ανάγκη η Εύβοια.

Το εν λόγω έργο με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, με κωδικό ΟΠΣ 296007 και δημόσια δαπάνη 68.142.100  έχει υποβληθεί με τον αρ.πρωτ. 6/5-3-09. Με απόφαση όμως του Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με αρ. πρωτ. 8687/17-11-2010, το έργο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ!

 Ερωτάται ο κος Υπουργός

Γνωρίζατε από τη ΔΕΠΑΝΟΜ ότι το έργο έχει απενταχθεί και το απέκρυψε ή επιχείρησε να παραπλανήσει τη Βουλή; Ισχύουν οι δεσμεύσεις που ειπώθηκαν ως προς τη χρηματοδότηση ή υπάρχει πολιτική απόφαση απένταξης;

Γιατί εδώ και ένα χρόνο δεν διορθώθηκαν οι φάκελοι υποβολής του έργου για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας και πως θα γίνει ο καταλογισμός των ευθυνών προς τους υπευθύνους;  

  1.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *