Επεκτείνεται και ολοκληρώνεται η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου λυμάτων της Νέας Αρτάκης

Υπογράφηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου στη Λαμία, η σύμβαση ανάθεσης κατασκευής του έργου ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ.

Τη σύμβαση συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης (παρόντος και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αρτάκης, Κώστα Τσεσμετζή), εκπρόσωπος της Δ/νσης Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας (φορέας υλοποίησης) και εκπρόσωπος από την Κοινοπραξία «ΤΕΧΝΙΚΗ 2000 ΑΕ – ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ – ΑΝΩΔΟΜΗ ΑΤΕΒΕ – ΔΗΜ. Ι. ΒΑΡΕΛΑΣ» (ανάδοχος κατασκευαστική).

 

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο δημοπρατήθηκε στις 17/11/2010, με προϋπολογισμό 2.805.226,89 ευρώ, έχοντας εξασφαλισμένη πίστωση 1.961.856,92 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος (Ε.Π.ΠΕΡ.) και δήλωση ίδιας συμμετοχής 843.369,97 ευρώ από τον -τότε Δήμο Νέας Αρτάκης και πλέον- Δήμο Χαλκιδέων, με παράλληλη επιβάρυνση από πλευράς Δήμου του ΦΠΑ (23%), δηλαδή επιπλέον 645.202,18 ευρώ.

 ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση του εναπομείναντος δικτύου αποχέτευσης λυμάτων του οικισμού Νέας Αρτάκης και ειδικότερα σε τμήματα του δικτύου, συνολικού μήκους 12.848 μέτρων και ενός αντλιοστασίου, που θα κατασκευαστούν εντός των πολεοδομικών ορίων του οικισμού, καλύπτοντάς τον λειτουργικά κατά 100%.

Το δίκτυο αποχέτευσης του οικισμού (οι κλίσεις του δεν παρουσιάζουν έντονες αυξομειώσεις) περιλαμβάνει 4 κύριους συλλεκτήριους αγωγούς βαρύτητας (διέρχονται από το υφιστάμενο οδικό δίκτυο), οι οποίοι συγκλίνουν σε 2 φρεάτια. Ενώ το αντλιοστάσιο και η υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, επαρκούν για να δεχθούν το φορτίο από το υπό κατασκευή δίκτυο.

 ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ

Με την εξέλιξη των εργασιών ολοκλήρωσης του εναπομείναντος δικτύου αποχέτευσης λυμάτων, η ΔΕΥΑΧ, εκ παραλλήλου, θα ξεκινήσει την κατασκευή του τριτεύοντος δικτύου, δηλ. την τελική φάση σύνδεσης των κτηρίων με τον αγωγό που θα περνάει έμπροσθέν τους. Με το κόστος να καλύπτεται από τα ανταποδοτικά τέλη σύνδεσης και από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΧ. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *