Ενστάσεις καθυστερούν την υλοποίηση ενός έργου ζωής στη Νότια Καρυστία

Οι  ενστάσεις και οι  προσφυγές των συμμετεχόντων στη δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση Οδοποιίας πρώην Επαρχίας Καρυστίας-Ν.Α Εύβοιας» καθυστερούν την  υλοποίησή του. Ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου μετά την απάντηση που έλαβε από τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο σε σχετική  αναφορά που είχε καταθέσει, δήλωσε, ότι είναι επείγον να ξεκινήσει το έργο, καθώς θα βγάλει τη Νότια Καρυστία από την  απομόνωση ετών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικής σημασίας, είναι ένα έργο ζωής, που  θα οδηγήσει στην ανάπτυξη μια ξεχασμένη  περιοχή της Εύβοιας και  την πιο υποβαθμισμένη σε όλη την Ελλάδα.  Εκείνο που προέχει και βασική επιδίωξη των αρμοδίων πρέπει  να είναι το πώς θα  ξεπεραστούν τα προβλήματα που προέκυψαν.  Πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες  εκδίκασης των ενστάσεων, για  να «ανοίξει ο δρόμος» για την εκτέλεση του έργου, το οποίο εδώ και δεκαετίες  περιμένουν οι κάτοικοι».

Πιο αναλυτικά στην απάντηση απάντηση αναφέρονται τα εξής:

«Με την υπ’ αρ. 96184/8471/17-11-09 απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εγκρίθηκε πίστωση συνολικού ποσού 3.500.000,00 ευρώ για την εκτέλεση τουέργου «Βελτίωση οδοποιίας πρ. Επαρχίας Καρυστιάς-Ν.Α Εύβοιας».

Η δημοπράτηση του έργου έγινε στις 11-5-10 από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Ν.Α Εύβοιας και 1ος μειοδότης αναδείχθηκε η κοινοπραξία ΕΥΒΟΚΑΤ ΑΕ- SICAP SA. Όμως ο 2ος μειοδότης (εργοληπτική επιχείρηση Π.Ι Σακελλαράκης ΑΤΕ) υπέβαλε εμπρόθεσμα ένσταση στη Νομαρχιακή Επιτροπή  ΝΑ Εύβοιας, κατά του κύρους της δημοπρασίας του έργου, η οποία εντέλει απορρίφθηκε στο σύνολό της και εγκρίθηκε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας με την αρ. 297/18-6-10 απόφαση της ΝΕ Εύβοιας. Στη συνέχεια ο 2ος μειοδότης υπέβαλε προσφυγή στην επιτροπή του άρθρου 18 του Ν. 2218/1994 η εκδίκαση της οποίας μέχρι σήμερα εκκρεμεί».

Το έργο αφορά εργασίες βελτίωσης της υφιστάμενης επαρχιακής οδού από την Κάρυστο μέχρι τον οικισμό Αμυγδαλιά. Συγκεκριμένα, προβλέπεται να γίνουν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών στο πρώτο τμήμα του δρόμου μήκους 30,0 Km περίπου από την Κάρυστο μέχρι τον οικισμό Πλατανιστό που είναι ήδη ασφαλτοστρωμένο, ενώ στο τμήμα μεταξύ των οικισμών Πλατανιστό και  Αμυγδαλιά που δεν έχει ασφαλτόστρωση προβλέπεται να γίνουν εργασίες τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης όπου απαιτείται, στο πλαίσιο της εγκεκριμένης πίστωσης. Η εν λόγω επαρχιακή οδός διέρχεται από τον οικισμό Ευαγγελισμός (πρώην Δράμεσι) και μάλιστα ο οικισμός βρίσκεται στο δεύτερο τμήμα του δρόμου, όπου προβλέπεται να γίνουν εργασίες ασφαλτικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *