….ΔΙΑΦΟΡΑ

H 7ETIA ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ…
Ρεπορτάζ : Αριστέα Μπουγάτσου
(από την Ελευθεροτυπία)

Τσουνάμι Τσουκάτου κατακλύζει το αρχείο Χριστοφοράκου. Δεκάδες εγγραφές στα ημερολόγια του Mister Siemens φανερώνουν εντατικές, αλλά και διαχρονικές επαφές του Θ. Τσουκάτου με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Και μάλιστα σε μια περίοδο που ο πρώτος, εκτός από «στρατηγός» του Κ. Σημίτη, ήταν και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, και ο δεύτερος φρόντιζε να χρηματοδοτεί… τα κόμματα με τα μυστικά κονδύλια της Siemens. Στενή σχέση
Στο αρχείο Χριστοφοράκου, που περιέχεται στη δικογραφία, υπάρχουν τουλάχιστον 22 εγγραφές στο όνομα «Τσουκάτος», αλλά και παραστατικά που καλύπτουν τη χρονική περίοδο από το 1999 μέχρι και το 2006. Ολα μαρτυρούν μια στενή διμερή σχέση (Τσουκάτου – Χριστοφοράκου) η οποία επιτρέπει στον Θ. Τσουκάτο να ζητάει εξοπλισμό, αθλητικές χορηγίες, διορισμούς από τον τότε ισχυρό της Siemens, ενώ του στέλνει και προσωπικά κλειστούς φακέλους που του παραδίδονται.
Αν όλα αυτά δεν βρίσκονταν στη δικογραφία, θα υπήρχε πλήρες σκότος για την πολυετή αυτή σχέση, που καλύπτει και πολλά από τα κρίσιμα χρόνια της ερευνώμενης περιόδου, ως προς τη διακίνηση του μαύρου πολιτικού χρήματος της Siemens σε κόμματα ή σε μεμονωμένους πολιτικούς.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ…
Ρεπορτάζ : Ελένη Λάσκαρη
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Τα κρατικά ομόλογα της Πορτογαλίας πλήρωσαν χθες τη… νύφη των κερδοσκόπων, που μόνο πρόσκαιρα έδωσαν ανάσα στην αγορά των ελληνικών τίτλων. Η ανακοίνωση πρόσθετων και σκληρών μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την έγκριση του Προγράμματος Σταθερότητας από την Κομισιόν υπό καθεστώς αυστηρής επιτροπείας της οικονομίας, δεν έφερε θεαματικά αποτελέσματα στην αγορά ομολόγων, όπου τα spread των δεκαετών τίτλων- η διαφορά απόδοσης από… τους αντίστοιχους γερμανικούς- έφτασαν να υποχωρούν έως και το 3,27%, από 3,52% χθες.

ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Ρεπορτάζ : Κώστας Σιωμόπουλος

Αλλάζουν όλα στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών. Επειτα από δεκαετίες τεκμαρτού υπολογισμού των εισοδημάτων κατ΄ επέκταση των φόρων για χιλιάδες επαγγελματίες (μηχανικούς, ιδιοκτήτες ταξί, φορτηγών, βυτιοφόρων, πωλητές λαϊκών αγορών, περιπτερούχους, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων κτλ.) αλλάζει το τοπίο και όλοι θα πληρώνουν φόρο με βάση τα βιβλία που θα υποχρεωθούν να τηρούν. Το ίδιο θα συμβεί και με τους ελέγχους. Επειτα από πέντε χρόνια «φορολογικής ασυλίας» που απόλαυσαν 400.000 και πλέον… επιτηδευματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κλείνοντας κάθε χρόνο τα βιβλία τους με τη διαδικασία της αυτοπεραίωσης, το υπουργείο Οικονομικών φέρεται αποφασισμένο να καταργήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία η οποία οδήγησε σε σημαντικές απώλειες εσόδων.
Και εδώ θα εφαρμόσει νέο σύστημα προσδιορισμού του εισοδήματος αποκλειστικά με τα βιβλία ενώ κατά τον έλεγχο θα λαμβάνει υπ΄ όψιν και την περιουσιακή κατάσταση των επαγγελματιών που θα πιαστούν στο «δίχτυ» των ελέγχων.
Ουσιαστικά πρόκειται για την εφαρμογή νέου σύγχρονου συστήματος φορολογίας (στα πρότυπα των χωρών της ευρωζώνης), το οποίο δεν θα αφήνει στο φορολογικό απυρόβλητο κανέναν και κυρίως εκείνους που σήμερα δηλώνουν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο, παρ΄ ότι διατηρούν πολυτελέστατα γραφεία και καταστήματα.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ “ΚΑΠΕΛΟ” ΣΕ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ…
ΠΟΛΙΤΙΚΟ CABINET ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΟΜΠΑΜΑ

Ο Παπανδρέου φυλάει τα ρούχα για να έχει τα μισά. Σε αντίθεση με τον Καραμανλή που είχε αφήσει εν λευκώ τη διαχείριση της Οικονομίας πρώτα στον Αλογοσκούφη και μετά στον Σουφλιά, δημιουργεί ένα cabinet στα πρόθυρα του συστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών για να έχει την υψηλή εποπτεία των υπουργών και των υφυπουργών του. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης, στο οποίο θα υπάρχει κεντρικός έλεγχος των πάντων και έρχεται ως καπέλο και στον Πάγκαλο και στους… υπουργούς. Με την σημερινή του απόφαση ο Παπανδρέου λέει σε όλους ότι θα πάρει στις πλάτες τη διαχείριση των κρίσεων και ότι κανείς από τους υπουργούς και τους υφυπουργούς δεν είναι μόνιμος. Όλοι κρίνονται. Το διευθυντήριο υπό τον Χάρη Παμπούκη θα έχει στην αρμοδιότητά του τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της κυβέρνησης. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν και ξένοι εμπειρογνώμονες, ειδικοί, πολιτικοί και καθηγητές πανεπιστημίων.
Πρόκειται για τους:
* Κέβιν Φέδερστοουν, καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών στην «Έδρα Ελευθέριος Βενιζέλος» και Διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE
* Ρίτσαρντ Πάρ
κερ, λέκτορα Δημόσιας Πολιτικής στη Σχόλη Διακυβέρνησης του Χάρβαρντ,
* Ρότζερ Ουίλκινς, γγ της Γενικής Εισαγγελίας της κυβέρνησης της Αυστραλίας και ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της χώρας,
* Λιφ Παγκρότσκι, βουλευτής και πρώην υπουργός Βιομηχανίας & Εμπορίου της Σουηδίας,
* Τζεφ Μάλγκαν τέως επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού του γραφείου του Βρετανού πρωθυπουργού.
Οι προτάσεις που θα επεξεργαστεί η Επιτροπή θα αφορούν:
* στη δομική αναμόρφωση των υπηρεσιών του γραφείου του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης,
* στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία της κυβέρνησης,
* στην αλλαγή της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, και παράλληλα την εμπέδωση της διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης,
* στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των κυβερνητικών οργάνων,
* την εισαγωγή ενός μεταβατικού μοντέλου στη διαδοχή των κυβερνήσεων
* στην κατάρτιση κώδικα δεοντολογίας Υπουργικού Συμβουλίου,
* στην αλλαγή κανονισμού του Υπουργικού Συμβουλίου,
* στην αξιολόγηση και θεσμοθέτηση των διαδικασιών επιλογής στελεχών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης.
Επίσης με απόφαση του πρωθυπουργού αναλαμβάνουν:
* Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, ο Ηρακλής Πολεμαρχάκις, Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Warwick της Βρετανίας.
* Επικεφαλής Μονάδας Θεμάτων Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ο Ανδρέας Δρυμιώτης, Πολιτικός Μηχανικός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων.
* Επικεφαλής Μονάδας Κοινωνικής Πολιτικής, ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Οικονομικών Πολιτικών.
* Επικεφαλής Μονάδας Διά Βίου Μάθησης, ο Αλέξης Κόκκος, Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΕΑΠ.

Ρεύμα για 80.000 κατοίκους, από τα σκουπίδια των Ταγαράδων!

Σε μία σημαντικότατη πηγή εσόδων έχουν εξελιχτεί τα απορρίμματα που εναποτίθενται στο ΧΥΤΑ των Ταγαράδων Θεσσαλονίκης. Η μονάδα βιοαερίου «Ηλέκτωρ ΑΕ» τα τελευταία τρία χρόνια αντλεί από το συγκεκριμένο σκουπιδότοπο την πρώτη ύλη για τη λειτουργία της. Η ισχύς της μονάδας είναι…

…5 Mwe, ενώ τα ετήσια έσοδά της από την επεξεργασία των σκουπιδιών ανέρχονται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρία, που ξεκίνησε τη λειτουργία της το Νοέμβριο του 2006, «καίει» περίπου 3.000 κυβικά μέτρα βιοαερίου την ώρα.

Γ. Παπακωνσταντίνου: “Δεν φορολογούνται τραπεζικοι λογαριασμοί”

“ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ”

Καλά το πάει ο Παπακωνσταντίνου στο Αλτερ. “Σε έκτακτη ανάγκη χρειάζονται έκτακτα μέτρα, οι πολίτες βλέπουν μια προσπάθεια που προσπαθεί να είναι δίκαια”, δήλωσε. Ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει αρχίσει μια δουλειά ανασυγκρότησης των ελεγκτικών μηχανισμών και χαρακτήρισε καλά τα έσοδα του Ιανουαρίου…
…Πάντως φαίνεται κουρασμένος και μάλλον πρέπει να τρώει πολύ τρέξιμο γενικά…

Την παραπομπή 17 ατόμων ζητά εισαγγελέας για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Η εισαγγελέας εφετών Φανή Κοντοθανάση ζητά με πρότασή της την παραπομπή 17 προσώπων για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου το 1999, ενώπιον του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων.
Η εισαγγελική πρόταση αφορά τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ…
… μεταξύ των κατηγορουμένων είναι γνωστοί επιχειρηματίες, χρηματιστές, ένας δικηγόρος, ένας τραπεζικός υπάλληλος, καθώς και η πρώην πρωτοδίκης Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, που κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας.

Μόλις αποτύχει το “Σχέδιο Βήτα”…

Απο οτι φαινεται το χασαμε το σχεδιο αλφα, και παμε ολοταχως για το σχεδιο βητα, το σχεδιο βητα περιλαμβανει χειροτερα απο το σχεδιο αλφα μετρα.
Κοβονται λεει οι υπερωριες των εργαζομενων στα υπουργεια, βουλη, βοηθοι βουλευτων, οδηγοι, προεδρια της δημοκρατιας.
Λες και τις δουλευαν τις υπερωριες, και λεει οτι οι κυριακατιες κοβονται απο 90 ωρες σε 45, …. εδω γελαγα συγνωμμη. Δηλαδη τους επιτρεπουν να δουλευουν ταχα 45 ωρες τον μηνα τις κυριακες. Δηλαδη ολες τις κυριακες. Οι 90 ωρες που δουλευαν πριν τι ηταν; Δουλευαν 24ωρο καθε κυριακη;

Να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα…
*Στο Νέο Δελχί σήμερα για την …αειφόρο ανάπτυξη, ο ένας. Στην Ουάσινγκτον για …προσευχή με τον Ομπάμα, ο άλλος
.
Η φωτογραφία που βλέπετε δημοσιεύτηκε σε πολλές ισπανικές εφημερίδες. Είναι του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου EFE, από την σύναξη στο Νταβός την περασμένη εβδομάδα. Δικαιολογημένα θα αναρωτηθείτε “Μα καλά τόσο δημοφιλής είναι ο δικός μας στην
Ισπανία και τον προβάλλουν;”. Η απάντηση, που είμαι βέβαιος ότι…δεν την ξέρετε, είναι απλή: Στο πάνελ που κάθισαν οι δύο πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Ισπανίας, ο Θαπατέρο δεν …σκάμπαζε άλλη γλώσσα από τη δική του, πόσο μάλλον αγγλικά (ο Παπανδρέου τα μιλά καλύτερα και από τα ελληνικά).

Το ιστορικό ΠΑΣΟΚ να αναλάβει τις ευθύνες του…
…για να ηττηθούν οι σκληρές πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού στην πράξη.
.
Από την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
.
Το διαχρονικό ΠΑ.ΣΟ.Κ, το κίνημα των εργαζομένων, των αγροτών, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων, των νέων που ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον, παρακολουθεί έκπληκτο τις εξελίξεις που διαμορφώνει το χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού για την οικονομία και το ασφαλιστικό.
Η κυβέρνηση κατέληξε τελικά στην επιβολή επώδυνων και σκληρών μέτρων χωρίς να μπορέσει να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ, δημιουργώντας πλέον μία εικόνα αναξιοπιστίας γιατί τα ανώτατα κομματικά στελέχη γνώριζαν την κατάσταση όπως προκύπτει από τις δηλώσεις Αλμούνια και Προβόπουλου.

Απειλεί οτι θα αυτοκτονήσει η Angelina Jolie;
ΑΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ Ο BRAD

Το σίριλα με τον Brad Pitt και την Angelina Jolie συνεχίζεται κανονικά και αν δείτε τι συμβαίνει και τι δημοσιεύματα βγαίνουν δε θα βγάλετε άκρη. Σύμφωνα πάντως με γνωστό περιοδικό η Angelina Jolie απειλεί τον Brad Pitt οτι έτσι και φύγει θα φάει ενα κουτί χαπάκια. Ο Brad Pitt απο την άλλη έχει μετανιώσει που…άφησε την Jennifer. Θέλει να γυρίσει σε αυτή αλλά δεν το έχει κανει για τα 6 παιδιά που έχει πλεον. τελικά ίσως και αυτοί οι ίδιοι να μην ξέρουν τι θέλουν. Σίγουρα πάντως αν θέλουν απλά δημοσιότητα την έχουν και με το παραπάνω

Ποιοι είναι οι πλούσιοι που θα πληρώσουν;…
Το ερώτημα το ‘θεσε κομψά ο Χατζηνικολάου στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. “Πάνω από ποιο επίπεδο εισοδήματος θ’ αρχίσει το σφίξιμο;”.

Ο……υπουργός μίλησε γενικά για μεγάλα εισοδήματα αλλά δεν θέλησε να προσδιορίσει επακριβώς από ποιο ύψος και πάνω μπορεί να θεωρείται ένα εισόδημα μεγάλο.

Ο Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι καταθέσεις και μίλησε για ελαφρύνσεις των χαμηλών εισοδημάτων αλλά κι εδώ χωρίς να πει κάτι το συγκεκριμένο.

Εξαιρετική η συνέντευξη που του έκιανες ο Χατζηνικολάου. καμιά σχέση με τη παρουσία στο Mega…

ημέρες Γολγοθάς…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος

Πιέσεις από τις Βρυξέλλες αλλά και από τα συνδικάτα δέχεται η κυβέρνηση
Μέχρι προχθές ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωνε ότι δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας. Χθες πάντως έσπευσε να δηλώσει ότι στηρίζει την αλλαγή πλεύσης του Πρωθυπουργού στο Ασφαλιστικό

Τρία πέτρινα χρόνια θα διανύσουμε «χωρίς ανάσα». Αυτό είναι το συμπέρασμα όσων εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο δραματικό διάγγελμα της Τρίτης. Παρά τη θετική υποδοχή που είχαν στις Βρυξέλλες τα σκληρά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, η Κομισιόν και ο

αρμόδιος επίτροπος (ώς αύριο) Χοακίν Αλμούνια ξεκαθάρισαν ότι η ελληνική οικονομία τίθεται σε ασφυκτική επιτήρηση, καθώς θα είναι στο μικροσκόπιο για μεγάλο διάστημα.
Κάθε μήνα θα δίνει αναφορά για την πιστή εφαρμογή των μέτρων που εξαγγέλθηκαν και όσων περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, ώστε αν διαπιστωθεί οποιαδήποτε παρέκκλιση, η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να λάβει πρόσθετα διορθωτικά μέτρα.

Παράνομα τα πιο πολλά κινέζικα!…
Δεν σημαίνει ότι όποιος παίρνει ένα ΑΦΜ είναι και νόμιμος…

ΜΑΓΝΗΣΙΑ:Mε στόχο να μπει «φρένο» στο… μπάχαλο που ισχύει σήμερα με τα κινέζικα καταστήματα, τα οποία τα τελευταία χρόνια ξεφυτρώνουν σαν τα… μανιτάρια και στην αγορά του Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας συγκάλεσε χθες το μεσημέρι σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής μας.

«Δεν αντιτιθέμεθα στη λειτουργία άσκησης εμπορικής δραστηριότητας από αλλοδαπούς, αλλά δεν μπορεί να υπάρχει ασυδοσία στην αγορά που μετατρέπεται σε αθέμιτο ανταγωνισμό για τις τοπικές επιχειρήσεις. Δεν σημαίνει ότι όποιος παίρνει ένα ΑΦΜ είναι και νόμιμος», είπε χαρακτηριστικά ο…Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Σπηλιόπουλος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συμβουλίου Βόλου – Νέας Ιωνίας κ. Αλέξανδρος Μαγαλιός, απηχώντας τις ανησυχίες των συναδέλφων του στην εμπορική αγορά, ήταν πιο αποκαλυπτικός, αφού -όπως τόνισε- από τα 17 κινέζικα μαγαζιά που λειτουργούν στο Βόλο τα έξι έχουν ΑΦΜ από τη Β΄ ΔΟΥ Βόλου, από τα οποία μόνον δύο έχουν κάνει προεγγραφή στο Επιμελητήριο, την ίδια στιγμή που ο προϊστάμενος της Α ΄ ΔΟΥ Βόλου κ. Ν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *