…ΔΙΑΦΟΡΑ

“Ποιους θέτει εκτός ΝΔ ο Σαμαράς;”

Θα ακούσατε τον Σαμαρά να μιλά από τη Χαλκίδα για “αυτοκάθαρση” στη ΝΔ. Το ερώτημα είναι, τί εννοεί; Και σε ποιούς αναφέρεται; Εννοεί ότι σύντομα θα θέσει εκτός κόμματος πρόσωπα που τραυμάτισαν την εικόνα του και προκάλεσαν την κοινή γνώμη. Δηλαδή…
Βουλγαράκη, Παυλίδη, Δούκα. Ισως και άλλους. Ο αρχηγός της ΝΔ βλέπει να αποτυπώνεται στα γκάλοπ η οργή του κόσμου και έχει αποφασίσει να ξεκαθαρίσει τη σχέση με το παρελθόν. Και το παρελθόν εκπροσωπείται…
από πρόσωπα που δεν βρίσκονται στη Βουλή, αλλά εννοούν να υπενθυμίζουν συχνά την παρουσία τους. Ο Βουλγαράκης, για παράδειγμα, εμφανίστηκε σήμερα για λίγα λεπτά στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ενώ ο Δούκας δίνει διαρκώς συνεντεύξεις και παρουσιάζεται ως ο πολιτικός που είχε προειδοποιήσει για την οικονομική καταστροφή που ερχόταν. Και μόνο η εικόνα τους δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να ταυτίζουν τη σημερινή ΝΔ με τη χθεσινή

Επίσχεση εργασίας στα νοσοκομεία…
Από την Σμαράγδα Κοκκόρη

Προβλήματα θα αρχίσουν να παρουσιάζει από αυτή την εβδομάδα η λειτουργία των περισσοτέρων νοσοκομείων καθώς οι γιατροί ξεκινούν επίσχεση εργασίας από τις 16 Μαρτίου. Οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι επίσης αποφασισμένοι να τηρήσουν το γράμμα του νόμου και να κάνουν μόλις τέσσερεις εφημερίες τον μήνα ο καθένας, αφού δεν θα πληρώνονται για περισσότερες. Καθώς μάλιστα το προσωπικό δεν επαρκεί, σε πολλές περιπτώσεις το πρόβλημα μεγαλώνει και τα νοσοκομεία στις εφημερίες θα υπολειτουργούν. Ήδη πάντως η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαίωσε τους γιατρούς της Λήμνου που ζητούσαν τα δεδουλευμένα των επιπλέον εφημεριών της διετίας 1996-1998.

OXI στο εργοστάσιο σκουπιδιών, είπε η Θήβα…
Aπό το http://exeisminima.gr/
.
Εγινε λοιπόν το περίφημο Πανθηβαικό Συλλαλητήριο κατά της δημιουργίας εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στη περιοχή και καταγράφηκε στην ιστορία της πόλης η οποία τα τελευταία χρόνια δεν έχει να επιδείξει και σημαντικά πράγματα, ούτε σε στοιχειώδη ενότητα των φορέων της, ούτε σε στόχους.
Σήμερα παρόλα αυτά δόθηκε μια δυνατότητα να εκφραστούν πολλές και διαφορετικές φωνές για το θέμα, αφού…ανέβηκαν στο βήμα (και το εκμεταλεύτηκαν ως ένα βαθμό) και οι τοπικοί παράγοντες (Νομάρχης, Δήμαρχος, Βουλευτής) αλλά και τα κόμματα. Μόνο οι μαθητές έδωσαν τη δική τους ξεχωριστή παρουσία με μηνύματα απλά αλλά ουσιαστικά. Φτάνει πιά είπαν, μέχρι τώρα δεν μπορούσαμε να πιουμε καθαρό νερό, τώρα δεν θα μπορούμε και να αναπνέουμε; κάντε κάτι….
Ας είναι κι έτσι, όλοι λοιπόν είναι για τους δικούς τους λόγους κατά του εργοστασίου και θα αγωνιστούν για να μην πραγματοποιηθεί. Κρατάμε αυτό και θα κριθουν όλοι στην πορεία, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε πως φτάσαμε μέχρι εδώ.
Αυτό το τελευταίο, το πως φτάσαμε μέχρι εδώ θα πρέπει πρώτα από όλους να το κατανοήσουν τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Νομάρχης γιατί θα τους δώσει τη δυνατότητα να εξηγήσουν και την συμπεριφορά του κόσμου ο οποίος τους αποδοκίμασε (χλιαρά μεν αλλά το έκανε).
Το κλείνω εδώ και αφήνω τον κόσμο να σχολιάσει τα όσα έγιναν…

Για τις εκλογές στην ΟΝΝΕΔ και τον Κ. Χατζή…
Γράφει ο “Γαλάζιος Νεολαίος”
.
Δεν είχα σκοπό να γράψω πριν το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στις 14 Μαρτίου στο ΣΕΦ αλλά με αφορμή ένα e-mail και γενικά με τα όσα συμβαίνουν γύρω μου με αυτή τη διαδικασία είπα να πω τον πόνο μου…
Όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ, απορίες προκαλούν τα όσα υποστηρίζει ο υποψήφιος πρόεδρος της γαλάζιας νεολαίας, Κώστας Χατζής, τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους αντιπάλους του, εναντίων των οποίων πληθαίνουν οι επιθέσεις.
Υποστηρίζει λοιπόν ότι είναι ένα φτωχό παιδί από την επαρχία, που χωρίς λεφτά αγωνίζεται για τη θέση του προέδρου, (σαν το γνωστό γιο του ταχυδρόμου ένα πράγμα). Είναι όμως τουλάχιστον παράλογο να κατακρίνει το ότι οι αντίπαλοί του έχουν οικονομική άνεση (και άρα είναι γνωστή η πηγή των χρημάτων τους) τη στιγμή που αγνοείται η δική του πηγή χρημάτων, καθώς είναι γνωστό ότι…μεταφέρει κόσμο από προσυνέδριο σε προσυνέδριο με πούλμαν, πληρώνει τα πούλμαν από την επαρχία που επανδρώνει για το συνέδριο, κάνει επαγγελματικές φωτογραφήσεις και περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, χωρίς ένα ευρώ στην τσέπη; Και είναι απόλυτα σεβαστό να μην έχει κανείς χρήματα και να διεκδικεί την προεδρία της ΟΝΝΕΔ. Θα ήταν όμως τίμιο να αναφέρει και ποιος του δίνει τα χρήματα για να κάνει τα όσα κάνει. Γιατί τηλεμαραθώνιο αγάπης για την υποψηφιότητα Χατζή δεν πήρε το μάτι μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *