ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΙ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 2008…

Τους άφησαν απλήρωτους!

– ΑΓΝΟΙΑ(!) είχε ο Θ. Μπουραντάς που έδωσε εντολή να πληρωθούν αμέσως.
– ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η συμπεριφορά του καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ!

Έχοντας αφήσει στο «σκοτάδι» το Νομάρχη Ευβοίας Θ. Μπουραντά η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ άφησε «απλήρωτους» (!) τους βραβευθέντες το 2008, αφού προηγουμένως «είχαν εισπράξει αλλά και πληρώσει» όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες με αποτέλεσμα οι «απλήρωτοι σκηνοθέτες» να προχωρήσουν στη δημοσιοποίηση του θέματος και να εκθέσουν την «διοργανώτρια» Νομαρχία!
«Πιέζουμε το Νομάρχη να δώσει τα χρήματα» έλεγε και ξαναέλεγε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Σταύρος Ιωάννου σε όσους από τους βραβευμένους σκηνοθέτες επικοινωνούσαν μαζί του, χωρίς ο Θ. Μπουραντάς να γνωρίζει το γεγονός που έγινε «πυρ και μανία» όταν το έμαθε και έδωσε εντολή να πληρωθούν άμεσα οι βραβευθέντες του 2008!
Αξίζει να σημειωθεί ότι «ακόμα και ο Αντινομάρχης Πολιτισμού – Τουρισμού Δημ. Ξυγκόγιαννης δεν …σκέφτηκε άμεσα να ενημερώσει τον πολιτικό του προϊστάμενο «όταν ενημερώθηκε λίγες μέρες πριν την έναρξή του 3ου Φεστιβάλ από βραβευμένο σκηνοθέτη και όχι από τον καλλιτεχνικό διευθυντή!
Ο Νομάρχης Ευβοίας ενημερώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης που δημοσιοποίησαν το γεγονός και την «επιστολή διαμαρτυρίας» των σκηνοθετών, που αναφέρονται με «κολακευτικούς» χαρακτηρισμούς κατά της οργάνωσης του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και κυρίως κατά του Νομάρχη Ευβοίας και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή.
Άστραψε και βρόντηξε ο Θ. Μπουραντάς μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός και έδωσε εντολή να τακτοποιηθεί άμεσα η εκκρεμότητα και έτσι μαζί με τα χρήματα με τα βραβεία του 2009 θα πληρωθούν και αυτά του 2008. Ενώ «επανεξετάζει» τα της διοργάνωσης στη συνέχεια του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ. Κατά τη διάρκεια «παραταξιακής» συνεδρίασης, ο Θ. Μπουραντάς μίλησε με σκληρά λόγια κατά των «υπευθύνων» αυτής της …ανωμαλίας που εξέθεσε… «χωρίς λόγο» τόσο τον ίδιο χωρίς να γνωρίζει τι συμβαίνει, αλλά και τον ίδιο, το θεσμό και την οργάνωσή του!
Δεν είναι δυνατόν να διασυρθεί η Νομαρχία της Εύβοιας για 10.000 ευρώ όταν δαπανήθηκαν 142.000 ευρώ για τη διοργάνωση του 2008 και οι «υπεύθυνοι» φρόντισαν (!) να πληρωθούν άπαντες εκτός από τους βραβευθέντες οι οποίοι αντέδρασαν στην «κοροϊδία» του Καλλιτεχνικού Διευθυντή από τον οποίο περίμεναν ως συνάδελφοι μια διαφορετική συμπεριφορά!
Όμως το ερώτημα που μένει μέχρι στιγμής αναπάντητο είναι «από πού αντλεί τη δύναμη αλλά και το δικαίωμα ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Στ. Ιωάννου να εκθέτει το Νομάρχη;», αφού εάν είχε ενημερώσει το Θ. Μπουραντά θα είχε λυθεί άμεσα το θέμα και θα είχε αποφευχθεί όλη αυτή η … ανωμαλία.
Αν δε κάποιος ρίξει μια ματιά στις δαπάνες, θα παρατηρήσει «φουσκωμένους» λογαριασμούς σε αρκετές δραστηριότητες από αυτές που υπάρχουν στην πιάτσα και οι οποίες «φούσκωσαν» προφανώς από «άγνοια» των διοργανωτών ή προχειρότητα, εκτός του γεγονότος ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των συνεργατών είναι από την Αθήνα» αντί να υποστηριχθούν οι τοπικές δυνάμεις!
Ήδη η Νομαρχία Ευβοίας μετά και τα τελευταία γεγονότα προσανατολίζεται στη δημιουργία οργανισμού για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, θέλοντας αφενός να ενισχύσει το θεσμό ακόμη περισσότερο σε συνδυασμό και με τις αλλαγές που θα γίνουν στου οργανισμούς της Αυτοδιοίκησης.
Ας το ελπίσουμε για το καλό και την πρόοδο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *