“ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ” το έργο της υδρευσης!

Εντολή για πιστή εφαρμογή της μελέτης έδωσε η ΤΥΔΚ προς τον εργολάβο του έργου «εξωτερικό υδραγωγείο Ν. Αρτάκης» μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αποκάλυψε η εφημερίδα μας, γεγονός που προκάλεσε αυτοψία στο έργο από τον Προϊστάμενο και κλιμάκιο της Υπηρεσίας, λίγες μέρες πριν.
Άγνωστο όμως παραμένει (μέχρι στιγμής) αν η υπηρεσία έδωσε εντολή στον εργολάβο να αποκαταστήσει τις αυθαίρετες (;) εργασίες που έχει κάνει στο 40% του έργου με την «ανοχή» του επιβλέποντος μηχανικού και τις «ευλογίες» του Δημάρχου της Ν. Αρτάκης που θέλει το έργο πάση θυσία, πριν τις εκλογές!
Για μία ακόμη φορά βρέθηκε εκτεθειμένος ο Δήμαρχος Ν. Αρτάκης Αν. Πρατσόλης που από την αρχή και με πρωτοφανή τρόπο έγινε «υπερασπιστής» των ενεργειών του εργολάβου να αντικαταστήσει την προβλεπόμενη από την σύμβαση «αμμολατομείου με το ακατάλληλο λαρκόχωμα» και να δημιουργήσει αναστάτωση στον κόσμο.
Το μένος του Δημάρχου Αρτάκης, προς όσους ζητούσαν την κατασκευή του έργου σύμφωνα με τις προδιαγραφές της μελέτης αλλά και την συγγραφή υποχρεώσεων, γύρισε μπούμερανγκ στον ίδιο και τους λίγους υποστηρικτές του μετά τις αποφάσεις της ΤΥΔΚ που πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο και έδωσε εντολή (;) στον εργολάβο να εφαρμόσει την μελέτη του έργου.
Όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα της μελέτης του έργου «για τον εγκιβωτισμό και την διάστρωση των σωλήνων ύδρευσης να χρησιμοποιηθεί άμμος λατομείου» όπως ακριβώς γίνεται σε όλα τα αντίστοιχα έργα, ενώ σύμφωνα με το άρθρο 13 «αναφέρεται αναλυτικά η περιγραφή του υλικού» που κοστολογείται με εννιά (9) ευρώ το κυβικό και συνολικά το ποσόν του προϋπολογισμού είναι 67.500 ευρώ!
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα «ήδη ο εργολάβος έχει χρησιμοποιήσει ακατάλληλο λαρκόχωμα στο 40% του έργου» και τώρα πλέον η ΤΥΔΚ πρέπει να δώσει εντολή για την αποκατάσταση της νομιμότητας αφού παράλληλα προκύπτουν και μία σειρά ερωτηματικά.
Γνώριζε ο επιβλέπων μηχανικός του έργου την αλλαγή του υλικού;
Έχει κάνει έγγραφο για τη μείωση του προϋπολογισμού του έργου λόγω της τεράστιας διαφοράς στην τιμή (από 9 ευρώ σε 0,50 ευρώ/ κυβικό);
Έχουν ζητήσει (όπως προβλέπεται) αντικατάσταση του υλικού που έχει ήδη τοποθετηθεί και που μπορεί στο μέλλον ανυπολόγιστες συνέπειες για την καλή λειτουργία του έργου και την προστασία της υγείας των πολιτών;
Γνωρίζει η υπηρεσία ότι το υλικό αυτό «λαρκόχωμα» αποτελεί προϊόν παράνομης λατομικής δραστηριότητας εντός των ορίων της περιοχής της Λάρκο;
Αυτά και σε άλλα πολλά ερωτήματα πρέπει να απαντήσει η ΤΥΔΚ καθώς και ο κύριος του έργου που είναι ο Δήμαρχος της Ν. Αρτάκης και πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΑ Αν. Πρατσόλης, αλλά και να «δημοσιοποιήσει» τα αποτελέσματα του ελέγχου που όπως δήλωσε ο ίδιος έστειλε για αναλύσεις σε εργαστήριο (!).
Αντί για κραυγές και λαϊκισμούς ο Δήμαρχος της Ν. Αρτάκης πρέπει να αναλογισθεί την σοβαρότητα της κατάστασης και να ζητήσει την αποκατάσταση της νομιμότητας στην εκτέλεση αυτού του σοβαρού έργου της πόλης, που θα υδροδοτεί τα σπίτια και τα καταστήματα για τα επόμενα χρόνια.
Αυτό που έχει σημασία είναι η σωστή εκτέλεση του έργου και όχι η ταχύτητα λόγω των προεκλογικών υποχρεώσεων όπως ο ίδιος προγραμματίζει αφού με αυτό ελπίζει να διασώσει ότι του έχει πολιτικά απομείνει μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *