ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ…..

Εξιχνίαση δύο -2- ληστειών και μιας απόπειρας ληστείας σε βάρος τραπεζών



Εξιχνιάστηκαν οι δύο-2 ληστείες που διαπράχθηκαν την 04-05-2010 στα Υποκαταστήματα της Αγροτικής και της Εθνικής Τράπεζας στα Ψαχνά Ευβοίας, από τα οποία οι άγνωστοι –τότε- δράστες είχαν αφαιρέσει δέκα χιλιάδες ευρώ (10.000, €) από το καθένα, καθώς και η απόπειρα ληστείας που έλαβε χώρα την 07-07-2010 και περί ώρα 12.20, σε βάρος του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Κανήθου Χαλκίδας.

Ειδικότερα, από την εργαστηριακή εξέταση επτά (7) καλύκων πυροβόλου όπλου, που εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσής μας στον τόπο των ληστειών στα Ψαχνά, προέκυψε ότι αυτοί (οι κάλυκες) ρίφθηκαν από δύο-2- πολεμικά τυφέκια, τύπου « KALASNIKOV» , τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με άλλα όπλα και πυρομαχικά, σε νομότυπη έρευνα που ενήργησαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, στην οικία που διέμενε 27 χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής, τον οποίο και συνέλαβαν.

Από την αστυνομική έρευνα , προέκυψε επίσης ότι ο 27 χρονος αλλοδαπός, μαζί με άλλους πέντε -5- ομοεθνείς του, (γνωστών στοιχείων ταυτότητας), είχε συστήσει εγκληματική ομάδα, με ιεραρχική οργάνωση και δομή με εγκληματική δράση στους νομούς Αττικής, Κορινθίας, Αργολίδας και Εύβοιας, διαπράττοντας σωρεία ληστειών σε τραπεζικά υποκαταστήματα, υποκαταστήματα ΕΛ-ΤΑ, SUPER MARKETS, και σε σπίτια.

Ο συλληφθείς, ομολόγησε αβίαστα, υπό το κράτος αδιάσειστων στοιχείων σε βάρος του, και την απόπειρα ληστείας στο υποκατάστημα Ε.Τ.Ε. Κανήθου Χαλκίδας, όπου ο ίδιος επιχείρησε με τους συνεργούς του, ανεπιτυχώς, να σπάσουν με βαριοπούλες τη τζαμαρία του υποκαταστήματος, αλλά στη θέα περιπολικών αυτοκινήτων που έσπευδαν στον τόπο, εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και διέφυγαν.

Ερευνάται η συμμετοχή του συλληφθέντος και των άλλων μελών της εγκληματικής ομάδας, που αναζητούνται, σε άλλες περιπτώσεις ληστειών και κλοπών που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή του Νομού Ευβοίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *