απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί στο οδικό δίκτυο του Νομού Εύβοιας.

Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο του Νομού Εύβοιας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής που εχθρεύεται τις λαϊκές ανάγκες, και τονίζει ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κυβερνούν τον τόπο για πολλά χρόνια είναι άκρως επικίνδυνη. Αυτή είναι η πραγματικότητα που προβάλλει από την πείρα των εργατικών – λαϊκών οικογενειών που χρησιμοποιούν τους δρόμους Χαλκίδα – Αλιβέρι – Κύμη, Αλιβέρι – Κάρυστος (σε πολλά σημεία), Χαλκίδα – Αιδηψό – Ιστιαία.

Δρόμοι που δεν έχουν καμία σχέση με το 2011 και τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Δρόμοι ξεπερασμένοι, παρατημένοι, παγίδες για τα αυτοκίνητα που περνούν, αιτία πολλών τροχαίων ατυχημάτων.

Στα πλαίσια αυτής της γενικότερης εικόνας που καταγράφει την ευθύνη των κυβερνήσεων, της Νομαρχίας (πριν) και της Περιφέρειας αλλά και των δημοτικών αρχών που αποδέχονται αυτή την πολιτική, σημειώνουμε το πρόβλημα των κατολισθήσεων που απειλούν τη ζωή όσων διέρχονται από ορισμένα σημεία. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στη θέση «ΣΤΟΜΙΟ» στην Κύμη, όπου δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο μετά την κατολίσθηση που έγινε το 2008 παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής και των κατοίκων της Σκύρου.

Το πρόβλημα δεν είναι τεχνικό, υπάρχουν πολλά σύγχρονα μέσα και δυνατότητες μελέτης από το αρμόδιο Υπουργείο και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την αποκατάσταση της ζημιάς και τη λήψη προστατευτικών μέτρων. Ούτε είναι δικαιολογία ότι δεν προχωράει τίποτα γιατί υπάρχει αντιπαράθεση ανάμεσα στην Περιφέρεια και στη δημοτική αρχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Το πρόβλημα εκφράζει συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές και αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή.

Το ίδιο ισχύει για το δρόμο Χαλκίδας – Αιδηψού, λίγα χιλιόμετρα πριν την είσοδο στην πόλη, όπου τα αυτοκίνητα ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να καταπλακωθούν από τα βράχια.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αντιπαλεύει αυτή την κατάσταση και να απαιτεί άμεσα μέτρα αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στα πλαίσια της πάλης για σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο χωρίς χαράτσια για το λαό.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων, την ουσιαστική συντήρηση των δρόμων και την κατασκευή σύγχρονου οδικού δικτύου;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *