Απαντήσεις για την κατάργηση του Γυμνασίου Μακρυκάπας ζητά από την Υπουργό ο Σίμος Κεδίκογλου.

Στη Βουλή φέρνει το ζήτημα της κατάργησης του Γυμνασίου της Μακρυκάπας ο Σίμος Κεδίκογλου, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας.

Να υπενθυμίσουμε, ότι μιλώντας σε συγκέντρωση των κατοίκων είχε χαρακτηρίσει τον αγώνα για τη μη κατάργηση του Γυμνασίου ως ζήτημα ζωής και είχε τονίσει την οικονομική και πολιτική διάσταση του προβλήματος, λέγοντας πως με το μοντέλο της Μακρυκάπας καταδικάζεται η μελλοντική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Ο βουλευτής επαναφέρει το θέμα, ζητώντας από την Υπουργό να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους όσον αφορά στην  ικανοποίηση του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας για τη μη συγχώνευση του Γυμνασίου της Μακρυκάπας. Άλλωστε, όπως υπογραμμίζει τέτοιου είδους  πολιτικές, που οδηγούν στην ερήμωση της Περιφέρειας επιδεινώνουν το πρόβλημα της χώρας, που είναι η συγκέντρωση τόσο της οικονομικής δραστηριότητας, όσο και του πληθυσμού στα αστικά κέντρα..

 

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως ακολούθως:

 

«Με  το μοντέλο της κατάργησης του Γυμνασίου Μακρυκάπας καταδικάζεται η μελλοντική ανάπτυξη της Ελλάδας τη στιγμή που στόχος των κυβερνητικών επιλογών θα έπρεπε να είναι η διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας, η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, της αγροτικής παραγωγής και των ανθρώπων που ζουν από την αγροτική οικονομία .

 

Με τέτοιου είδους πολιτικές, οι οποίες οδηγούν στην ερήμωση της περιφέρειας δεν αντιμετωπίζεται, αλλά αντίθετα επιδεινώνεται το πρόβλημα της χώρας, που είναι η συγκέντρωση τόσο της οικονομικής δραστηριότητας όσο και του πληθυσμού στα αστικά κέντρα, καθώς  οι μαζικές μετακινήσεις μαθητών και των οικογενειών τους θα έχουν αρνητικές κοινωνικές και εκπαιδευτικές συνέπειες.

 

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός :

 

  1. Τι προτίθεται να πράξει το υπουργείο για το θέμα της κατάργησης του Γυμνασίου Μακρυκάπας;»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *