ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΥ

Χαμένος μέσα στη δίνη της εκλογικής του αποτυχίας ο κ. Παγώνης, φανερά εκνευρισμένος, χρησιμοποιεί το τελευταίο του όπλο, τη συκοφαντία και τη λάσπη.

Περιφερόμενος αυτός και οι παρατρεχάμενοί του από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο προσπαθεί, αντί να αναπτύξει το προεκλογικό του πρόγραμμα και τις προτάσεις του για το Καλλικρατικό Δήμο Χαλκιδέων, να αποδείξει ότι έχει πολιτικές αρχές και ότι δεν «εκβιάζεται».
Για τη αποκατάσταση της αλήθειας έχω να δηλώσω τα εξής:

  1. Δεν έκρυψα ποτέ ότι συναντήθηκα με όλους τους συνδυασμούς στα πλαίσια προγραμματικής συμφωνίας του συνδυασμού μου με άλλους υποψηφίους δημάρχους. Το αναφέρω ρητά στην ανακοίνωση που διένειμα όταν δήλωσα ότι αποχωρώ από υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκίδας.
  2. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δε ζήτησα κανένα αξίωμα για τον εαυτό μου από τους υποψηφίους που συναντήθηκα. Σε ό,τι αφορά τη συνάντησή μου  με τον κ. Παγώνη ζήτησα αδιαπραγμάτευτα να είμαι υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Ανθηδώνας και να υπάρξουν  συγκεκριμένες δεσμεύσεις από το συνδυασμό του για την Ανθηδώνα, χωρίς να ζητήσω κανένα αξίωμα για τον εαυτό μου. Για την αλήθεια των λεγομένων μου, επικαλούμαι την μαρτυρία κοινού γνωστού μας προσώπου το οποίο ήταν παρών στην συνάντηση μας. Οι προτάσεις μου αυτές δεν έγιναν δεκτές από τον κ. Παγώνη, σε αντιδιαστολή με τον κ. Ζεμπίλη με τον οποίο συμφωνήσαμε ευθύς εξαρχής λόγω της κοινής μας καταγωγής αλλά και γιατί ο κ. Ζεμπίλης μεθοδικά και συστηματικά συγκρότησε ένα συνδυασμό που διαθέτει υποψηφίους από όλο το πολιτικό φάσμα και στηρίζεται από ευρύτερες κοινωνικές ομάδες που κοινό σημείο τους έχουν τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους για τον νέο Δήμο Χαλκιδέων.
  3. α) Πώς θα μπορούσαμε βέβαια να συμφωνήσουμε με τον κ. Παγώνη, όταν εγώ επιχειρηματολογούσα με συγκεκριμένες προτάσεις για τον Δήμο Ανθηδώνας και ο κ. Παγώνης το μόνο που ξέρει από την Ανθηδώνα είναι η Πλατεία της Δροσιάς;

β) Πως θα μπορούσαμε να συνευρεθούμε με τον κ. Παγώνη, όταν από το προεκλογικό του πρόγραμμα διαφαίνεται καθαρά ότι δεν έχει καθόλου γνώση των προβλημάτων της Ανθηδώνας και αναφέρει μόνο ότι θα υλοποιήσει την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, έργο που έχει ήδη  εκτελεστεί ή όταν αναφέρει ότι θα αναθέσει το ΓΠΣ Ανθηδώνας, όταν αυτό βρίσκεται ήδη στην Β΄ φάση του;
γ) Πώς να συμπορευθούμε με τον κ. Παγώνη όταν δεσμεύεται για ανάπλαση παραλιακών ζωνών σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα και αγνοεί την Παραλία των ΑΛΥΚΩΝ, μια από τις πλέον πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου και τη μοναδική που έχει γαλάζια σημαία σε όλο το Δήμο;
Σε αντίθεση με τον κ. Παγώνη και την άγνοιά του ο κ. Ζεμπίλης εμπράκτως απέδειξε το ενδιαφέρον του για την Ανθηδώνα μειώνοντας το κόστος αγοράς του κυβικού μέτρου νερού από τη ΔΕΥΑΧ από 0,47€ σε 0,25€, νομιμοποιώντας τη κυριακάτικη λαϊκή με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεσμευόμενος για την επίλυση όλων των σημαντικών προβλημάτων του Δήμου.

  1. Η απουσία του κ. Παγώνη από τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα όλα αυτά τα χρόνια (εκτός αν συμμετοχή στην πολιτική και κοινωνική ζωή της πόλης θεωρούνται οι δύο αποτυχημένες προσπάθειές του να εκλεγεί βουλευτής) του δίνει το άλλοθι της άγνοιας των πραγμάτων. Δεν του δίνει όμως το δικαίωμα να συκοφαντεί και να λασπολογεί.

Δεν μπορεί να με κατηγορεί ο κ. Παγώνης για πολιτικό αμοραλισμό όταν ο ίδιος λίγους μήνες πριν κατηγορούσε με σκαιότατους χαρακτηρισμούς το Δήμαρχο Ληλαντίων κ. Καρυστινό και δήλωνε ότι ποτέ δεν θα τον εντάξει στον συνδυασμό του για να φιγουράρει σήμερα ο κ. Καρυστινός ως το νούμερο 2 του συνδυασμού του.
Δεν μπορεί να με κατηγορεί ο κ. Παγώνης για πολιτικό τυχοδιωκτισμό όταν ο ίδιος δήλωνε ότι είναι ανεξάρτητος υποψήφιος και με αυτό τον τρόπο ενέταξε στον συνδυασμό του υποψηφίους για να πάρει λίγο αργότερα το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και να αποχωρήσουν οι παραπάνω υποψήφιοι.
Δεν μπορεί να με κατηγορεί ο κ. Παγώνης για εκβιασμό όταν ο ίδιος έχει υποψηφίους μεγαλοεργολάβους της πόλης που έχουν συμβάσεις με το Δήμο της Χαλκίδας. Αναρωτιέμαι στην περίπτωση της εκλογής του κ. Παγώνη  οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα της πόλης ή τα συμφέροντα της εταιρίας τους;
Δεν μπορεί ο κ. Παγώνης να με κατηγορεί για εκβιασμούς όταν ο ίδιος «περαιώνει» υποθέσεις συγκεκριμένων επιχειρηματιών και έχει αναγάγει τη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας σε προεκλογικό του κέντρο. Γι’αυτό το λόγο άλλωστε ο Αντιπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος, δήλωσε ότι πρέπει οι εφοριακοί να εξαιρούνται από υποψήφιοι των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ας αφήσει ο κ. Παγώνης τους λεονταρισμούς και τις συκοφαντίες και ας προσπαθήσει έστω και την ύστατη στιγμή να διεξάγει έναν προεκλογικό αγώνα έντιμο και πολιτισμένο, εκτός αν θέλει να μείνει στην συνείδηση των πολιτών ως κοινός συκοφάντης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *