Αναγνώριση του έργου Χειμάρα στη Φθιώτιδα

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Χειμάρας επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 2 Νοεμβρίου 2010 τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλαο.
Στη συνέχεια ο Θανάσης Χειμάρας είχε αλλεπάλληλες επαφές με φορείς τη Φθιώτιδας, συγκεκριμένα την Ε.Γ.Σ. Λαμίας, το Ε.Β.Ε. Φθιώτιδας, το Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Στερεάς και το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας.
Στην Ε.Γ.Σ. Λαμίας ο πρόεδρός της κ. Παπαθανασόπουλος με δήλωσή του, τόνισε ότι η επίσκεψη του κ. Χειμάρα δεν είναι η πρώτη στην Ε.Γ.Σ. καθώς ο Νομάρχης Φθιώτιδας έδειξε ενδιαφέρον και είχε στενή συνεργασία με την Ένωση όλα τα χρόνια της θητείας του.
Στο Ε.Β.Ε. Φθιώτιδας ετέθησαν ζητήματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Φθιώτιδας, ενώ ο Θανάσης Χειμάρας ζήτησε τη συνεργασία του Επιμελητηρίου με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του για την αντιμετώπισή τους, και τους διαβεβαίωσε ότι προτεραιότητά του θα είναι η στήριξη της Επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που αντιμετωπίζουν και τα σημαντικότερα προβλήματα επιβίωσης σήμερα.
Στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Στερεάς μετά την εισήγηση του προέδρου κ. Καραναστάση ο οποίος έθεσε υπ’ όψιν του κ. Χειμάρα την κακή περίοδο που οι μηχανικοί της Φθιώτιδας διέρχονται, το λόγο πήρε ο πρώην πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. κ. Παναγιώτης Γώγος, ο οποίος αφού υπενθύμισε την καλή συνεργασία που είχαν με τη Ν.Α.Φθιώτιδας τόνισε ότι ο Χειμάρας είναι ο «Νομάρχης των Έργων» αφού επί των ημερών του έγινε ένας πολύ μεγάλος αριθμός αναπτυξιακών έργων στη Φθιώτιδα.
Επίσης, το μέλος του Δ.Σ. κ. Μαλάμος σημείωσε ότι οφείλονται ευχαριστίες στο Θανάση Χειμάρα για την παρέμβασή του στο έργο του Πετάλου του Μαλιακού. Ο εκπρόσωπος της Βοιωτίας στο Δ.Σ. του Τ.Ε.Ε. κ. Κουτσόπουλος με την ευκαιρία, τόνισε ότι είναι αδιανόητο να μην έχει γίνει ακόμη ο άξονας Θήβα-Λιβαδειά και ζήτησε από τον κ. Χειμάρα να φροντίσει για την ισομερή ανάπτυξη όλης της Περιφέρειας.
Στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας ο πρόεδρος κ. Κόρκος έθεσε θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους, όπως η ανεργία, η αξιοποίηση του Ε.Σ.Π.Α. προς την κατεύθυνση της αύξησης της απασχόλησης, η εξέταση της δημιουργίας ΒΙ.ΠΑ. στην Αταλάντη και η αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών.
Επίσης τέθηκε το θέμα του παγώματος των μεγάλων Έργων στη Φθιώτιδα (ΕΡΓΟΣΕ, Παράκαμψη Στυλίδας, Ε-65) και τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Ο κ. Χειμάρας ανέφερε ότι όπως μέχρι τώρα είχε άριστη και αποτελεσματική συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο, προς όφελος των εργαζομένων, έτσι και από τη θέση του Περιφερειάρχη με τις διευρυμένες αρμοδιότητες θα χρειαστεί ακόμη περισσότερο τη συμβολή τους στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του εργαζόμενου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *