αιδως, Αργείοι, ΑΙΔΩΣ!

B Α Σ Ι Λ Ε Ι Ο Σ  
Σ. Κ Ε Δ Ι Κ Ο Γ Λ Ο Υ 

Αθήνα, 19 Μαρτίου 2009

Α Ν Ο Ι Χ Τ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Προς 
Τον Πρόεδρο και τα Μέλη 
Του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ευβοίας

Χαλκίδα
Κύριοι,

1. Ανακοινώσατε ως κεντρικό ομιλητή στην ημερίδα που διοργανώνετε (αρχές Μάιου) σχετικά με την οικονομία και την διεθνή κρίση τον κ. Σημίτη.
Για την επιλογή σας διερωτάται κανείς: Καλέσατε έναν ΄΄εξαίρετο΄΄ γνώστη και ΄΄διαχειριστή κρίσεων΄΄; Αν ξεχάσατε την διαχείριση της κρίσης των Ιμίων, το βιβλίο του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου ΄΄ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ΄΄ (εκδόσεις Έξαντας) με πέντε αράδες όχι μόνον θυμίζει το γεγονός αλλά αναδεικνύει την διαχειριστική ικανότητα του προσκαλουμένου σας. Ιδού: (σελ. 39-40). 
Ερωτάται, παρευρεθείς Διπλωμάτης, στη μεγάλη βραδινή σύσκεψη, τις ώρες της κρίσης. 
 «Τι έγινε λοιπόν; Κάτι πέρα από αυτά που μάθαμε και γράψαμε κιόλας;»
«Δεν μου επιτρέπεται να πω λεπτομέρειες. Η θέση μου, βλέπεις. Μπορώ μόνο να σου πω ότι ο ένας έτρεμε, ο άλλος τηλεφωνούσε πανικόβλητος, ο άλλος δεν μιλούσε καθόλου κι ο άλλος είχε πιάσει τη διεθνή επαφή. Όλα αυτά σ’ ένα σκηνικό απερίγραπτο, εφιαλτικό! ….
«Μα γιατί αυτό το χάλι; Πως το εξηγείς;»
«Δεν είναι ποτέ τους προετοιμασμένοι για τίποτε το ξαφνικό. Όταν αυτό συμβεί, τα χάνουν. Μηδέν μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων ή έκτακτων γεγονότων. Τι φταίει γι’ αυτό; Μα…η ποιότητα του πολιτικού προσωπικού μας. Τους λείπει και η ψυχή…»
«Είναι πολύ άσχημα αυτά που μου είπες»
«……………………………………………» (οι υπογραμμίσεις δικές μου)
Αν αυτά τα κωμικοτραγικά γεγονότα της ντροπής τα ξεχάσατε δεν συγχωρείστε να ξεχάσετε τη συμφωνία της Μαδρίτης για τα ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο. Eίσθε ταγοί!.

2. Αν επικαλεστείτε τάχα την αποχή σας από πολιτικές πράξεις, η οικονομική κατάσταση των μελών σας, οι δυσκολίες τους, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας, φωνάζουν ως κύριο υπεύθυνο τον προσκαλούμενο: Πληρώνουν πανάκριβα το ρεύμα, βασικό συντελεστή του κόστους παραγωγής, εξ’ αιτίας των χαριστικών απ’ αυτόν αναθέσεων έργων του φυσικού αερίου και των θερμοηλεκτρικών σταθμών της Φλώρινας. Ανέθεσε απ’ ευθείας στον ίδιο ανάδοχο ακόμη και την εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού φράγματος, πριν ακόμη το φράγμα θεμελιωθεί (!) έτος 1996 και χορήγησε προκαταβολή δισεκατομμυρίων. Η κατασκευή του φράγματος δεν άρχισε έως σήμερα και αν ματαιωθεί η κατασκευή του, η προκαταβολή, αρκετά δισεκατομμύρια, που παραμένει εις χείρας του αναδόχου από το 1996, δεν επιστρέφεται! Επειδή γνώριζε καλά ότι οι συμβάσεις είναι χαριστικές, τις εισήγαγε προς κύρωση στην Βουλή ώστε να μην έχει ευθύνη, πράγμα που δεν έκαμε κανείς άλλος, όπως οι Πεπονής, Μητσοτάκης κ.α. Μετέτρεψε την Βουλή σε Κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Αυτόν καλέσατε! 

3. Αν τα παραπάνω σας διέφυγαν, την κατάσταση με το ΕΥΡΩ δεν την ζειτε; Δεν βλέπετε ότι η χώρα, οι επαγγελματίες, οι εργατοτεχνίτες, όλος ο λαός στενάζει κάτω από την μέγγενη του ΕΥΡΩ; 
Παρουσιάζοντας την Ο.Ν.Ε. ως τον οικονομικό παράδεισο, την μεγάλη και φιλεύσπλαχνη σοσιαλδημοκρατία, που θα έλυνε όλα τα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας κυρίως δε αυτό του Ισοζυγίου Πληρωμών, της Ανάπτυξης, της Απασχόλησης και της Κοινωνικής Απελευθέρωσης κατήργησε τη δραχμή το εθνικό νόμισμα της χώρας, περιορίζοντας την εθνική μας ανεξαρτησία και αντί της εισόδου μας στον οικονομικό παράδεισο παρέδωσε ανοχύρωτη την οικονομία μας στην εισβολή του ΕΥΡΩ. Παρέδωσε την κοινωνία μας στην επικυριαρχία του πλέον άκρατου και βάρβαρου Καπιταλισμού. Το ΕΥΡΩ εισέβαλε και υπερτίμησε τα πάντα, εκτός των μισθών και ημερομισθίων. Τα μεροκάματα παραμένουν σταθερά, η ανεργία καλπάζει, οι εισαγωγές κορυφώνονται παρασύροντας το Ισοζύγιο πληρωμών στην άβυσσο, η εθνική παραγωγή καταρρέει, οι ακάλυπτες επιταγές αυξάνονται, το κόστος ζωής γίνεται άπιαστο και το ΕΥΡΩ από 341 δρχ αντιστοιχεί σήμερα σε λιγότερο από κατοστάρικο. (100δρχ). Ο κόσμος φωνάζει μας πούλησαν το ΕΥΡΩ πανάκριβα, πήραν τη δραχμή μας τσάμπα, από μας που διδάξαμε το Εμπόριο. 
Το δημόσιο έλλειμμα και χρέος έγιναν βραχνάς. Χωρίς να έχομε καθυστερήσει, ούτε μια ώρα την πληρωμή ομολόγου, μας επιβάλλουν ποινές, υπέρμετρους τόκους. 
Κατάργησε και τα τελευταία δικαιώματα των επιχειρηματιών απέναντι στις Τράπεζες καθώς και των εργαζομένων προς την εργοδοσία. Το αίσθημα μονιμότητας στην δουλειά πήγε περίπατο. Σήμερα όλοι είναι διμηνίτες. 

Καμιά δικλείδα ασφαλείας δεν προέβλεψε στη συμφωνία ένταξης στην Ο.Ν.Ε. σαν να είμασταν ισοδύναμοι της Γερμανίας και Γαλλίας.  

4. Ενδεχομένως μερικοί από εσάς να αισθάνεστε ως Καπιταλιστές και ο βάρβαρος και άκρατος καπιταλισμός να είναι στις προτιμήσεις σας όμως ως Κοινωνικοί εταίροι δεν σκέπτεστε τους εργατοτεχνίτες. 

Δεν σκέπτεσθαι το Εργατικό Κέντρο; Τι θα πεί; 

5. Αλλά και αν όλα τα παραπάνω σας διαφεύγουν ξεχνάτε ότι είστε Ευβοίωτες;
Ξεχάσατε την τελευταία ομιλία του προσκαλουμένου στο στρογγυλό της Χαλκίδας, παραμονές τω εκλογών του 2000; Είπε τότε : «Ευρίσκομαι ενώπιων σας όχι για να υποσχεθώ αλλά για να δεσμευτώ……..». Πιστεύοντας τον οι Ευβοιώτες του έδωσαν το 47% των ψήφων όταν στο σύνολο της χώρας έλαβε μόνον 40,5%. 
Καμμιά από τις δεσμεύσεις του στην 4ετία που ακολούθησε δεν ετήρησε ούτε και αυτές για τις δεδουλευμένες αμοιβές των εργαζομένων στην ΒΙΟΜΑΓΝ για τις οποίες ρητά δεσμεύτηκε ότι « θα καταβληθούν μέχρι πεντάρας». 
Έκαμε το χειρότερο πλιάτσικο ψήφων, ευτυχώς αναίμακτο, με λάφυρο τις ψήφους των πολιτών της Εύβοιας. Κατά την περίοδο της τελευταίας διακυβέρνησης του ο Νομός έμεινε στη χειρότερη στασιμότητα και πασχίζει να ορθοποδήσει. 

Δυστυχώς ουσιαστικά στάσιμος παραμένει και από το 2004 και εντεύθεν.

Περιβάλλετε λοιπόν με τιμή και καλείτε να σας μιλήσει ο Κατσαπλιάς, ο πλιατσικολόγος των ψήφων του Ευβοϊκού λαού. Εύγε!!!.
Ενώ είσθε ακέραιοι πολίτες και δη επιχειρηματίες, άνθρωποι του ρίσκου, γιατί δέχεστε να φαίνεσθε καρπαζοεισπράκτορες;
Αιδώς αργείοι, αιδώς!.

 
Βασίλειος Σ. Κεδίκογλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *