ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ…..

Στον χώρο του ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά. Η αρχική αίσθηση, περί υποψηφιότητας του νομάρχη Βοιωτίας Κλ. Περγαντά -για την περιφέρεια Στερεάς-, αποδεικνύεται έωλη. Χωρίς ν’ αποκλείεται, έχει αισθητά υποχωρήσει.

Ακούγεται, μετ’επιτάσεως, το όνομα της νυν υπουργού αγροτικής ανάπτυξης Κ. Μπατζελή. Είναι σαφές πως προτίμηση της βουλευτήΦθιώτιδας παραμένει ο υπουργικός θώκος, αλλά δύσκολα θα μπορέσει ν’αρνηθεί τυχόν αίτημα του Γ. Παπανδρέου για μια τέτοια πολιτική μετάταξη.

Ομως η δυστοκία εξεύρεσης υποψηφίων είναι χαρακτηριστική, σε μια περιφέρεια μάλιστα που κάθε άλλο παρά άγονη θεωρείται για το ΠΑΣΟΚ. Θα δούμε αν αυτή η διαφορά φάσης, στην πολιτική ετοιμότητα αυτοδιοικητικών υποψήφιων της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παίξει κάποιον ρόλο.

Πάντως ένα είναι βέβαιο. Αυτές οι εκλογές θα είναι εντελώς διαφορετικές από τις αντίστοιχες που γνωρίσαμε μέχρι τώρα.Η δυσαρέσκεια, η αγανάκτηση και η σύγχυση που κυριαρχούν διαμορφώνουν ένα κλίμα εκρηκτικό κι απρόβλεπτο. Οπότε η αναζήτηση προγνώσεων και η ανάλυση με βάση δεδομένα που έπαψαν να ισχύουν αποτελούν ματαιοπονία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *