Χρώμιο και κάδμιο βρήκαν στο …Λαρκόχρωμα!

Υψηλά ποσοστά σε κάδμιο και χρώμιο εμφανίζει μετά τις εργαστηριακές εξετάσεις το «ΛΑΡΚΟΧΡΩΜΑ» που τοποθετεί ο εργολάβος στο έργο ύδρευσης της Ν. Αρτάκης, ενώ ο Μ. Φωτάκης ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα αφού τόσο η ΤΥΔΚ όσο και ο Δήμος Ν. Αρτάκης επιμένουν να υποστηρίζουν τις «επιλογές» του κατασκευαστή του έργου!
«Αμφισβητώ την εγκυρότητα των μετρήσεων αφού το εργαστήριο ΔΟΚΙΜΗ – Σπ. Βασιλείου Α.Ε. δεν διαθέτει τις απαραίτητες διαπιστεύσεις και δεν την λαμβάνω υπόψιν» ήταν η αντίδραση – δημόσια δήλωση του Δημάρχου Αν. Πρατσόλη στις αποκαλύψεις του Μ. Φωτάκη κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου διαχείριση για το απόβλητο αυτό που παράγει η ΛΑΡΚΟ παρά τις πιστοποιήσεις που διαθέτει η «ενδιάμεση» Λαρκοδομή!
Όπως έχουμε αναφέρει στο προηγούμενο φύλλο μας «το προϊόν αυτό είναι αποτέλεσμα… παράνομων λατομικών εργασιών» σύμφωνα με τις πρώτες παρατηρήσεις της Δ/νσης Βιομηχανίας της Νομαρχίας της Εύβοιας, ενώ υπάρχουν αρκετά «κενά» όσον αφορά τις μελέτες Περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου και για τις οποίες θα επανέλθουμε με επόμενο ρεπορτάζ μαζί και με άλλα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας που φανερώνουν «πλημμελή εκτέλεση της μελέτης του έργου»!
Ήδη ο Μάνος Φωτάκης έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Χαλκίδος για «προσωρινή διακοπή του έργου» και διενέργεια σχετικού ελέγχου ως προς την εκτέλεση, ενώ μέχρις των αποκαλύψεων, «ουδείς εγνώριζε για την αλλαγή των υποχρεώσεων του εργολάβου» παρά μόνον ο Δήμαρχος (όπως δήλωσε δημοσίως ο ίδιος) ενώ υπήρξε «μουδιασμένη» αντίδραση από την ΤΥΔΚ!
Η εφημερίδα μας εκτός της Δημόσιας αναφοράς για «ανάγκη παρέμβασης της Δικαιοσύνης» έχει ταυτοχρόνως ενημερώσει τόσο την Δ/νση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας όσο και το Τεχνικό Επιμελητήριο της Εύβοιας για να λάβουν γνώση και να ερευνήσουν το πρωτοφανές αυτό γεγονός!
Ακόμη «περιμένουμε» τις αναλύσεις που έχει κάνει ο Δήμος για το «Λαρκόχωμα» που ο ίδιος υποσχέθηκε να μας τις κοινοποιήσει και τις οποίες προσπάθησε (ανεπιτυχώς) να αναγνώσει κατά την διάρκεια του τελευταίου επεισοδιακού Δημοτικού συμβουλίου!
Αυτό που τέλος έχει σημασία είναι «η εκτέλεση του έργου σύμφωνα με τις προδιαγραφές της μελέτης» και κανείς από τους Δημότες δεν φταίει αν ο εργολάβος «χτύπησε» το έργο κατά την Δημοπρασία με υψηλότατο ποσοστό (!) σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ασχολουμένων με το… «άθλημα»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *