Χρονάς: Θα καταψηφίσουμε… Δεν υπάρχουν χρήματα

Τι είπε ο κ. Χρονάς της Λαϊκής Συσπείρωσης: "Η ουσία του προβλήματος είναι πώς διαχειρίζονται οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης ο ίδιο το πρόβλημα. Έχουμε υποχρεώσεις 37 εκατ. €. Έχουμε στη διάθεσή μας 7,5 εκατ. για να τις αντιμετωπίσουμε. Τι δημιούργησε αυτό το έλλειμμα;

Η περιορισμένη χρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης. Δεν είναι η μοίρα μας και το ριζικό μας είναι οι πολιτικές που μας οδηγούν εκεί. Είναι οι πολιτικές που μειώνουν τις χρηματοδοτήσεις της αυτοδιοίκησης, είναι η παρακράτηση πόρων.

Οι υποχρεώσεις που έχει η περιφέρεια με το αποτέλεσμα μιας φιλοσοφίας διοίκησης των περιφερειών και απευθύνομαι στη Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. οι οποίες  δημιουργούσαν υποχρεώσεις χωρίς πιστώσεις. Δείτε την Εύβοια, δείτε την Ευρυτανία και βγάλτε συμπέρασμα.

 Είναι υποχρεωτικό, όμως, να καλυφθούν αυτές οι υποχρεώσεις. Αν βεβαίως καλυφθούν αυτές οι υποχρεώσεις δεν θα μείνει τίποτα για νέα έργα. Εμείς προτείνουμε άλλη φιλοσοφία. Εμείς ζητάμε διεκδίκηση από την κυβέρνηση, αλλά και πολιτική άποψη, σκέψη και δράση από τους παράγοντες της αυτοδιοίκησης.

Είμαστε αντίθετοι στις πολιτικές της συναίνεσης. Δεν δημιουργήσαμε εμείς την κρίση. Εμείς θα είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε εισπρακτική πολιτική. Θα είμαστε αντίθετοι σε πιθανή τροποποίηση του προϋπολογισμού το καλοκαίρι, με εισπρακτικές λογικές.

Είμαστε αντίθετοι σε όσα υπαγορεύει το Υπουργείο που έχει σαν αντικείμενο το φαίνεστε και δεν αντιμετωπίζει την πραγματικότητα. Εμείς θα καταψηφίσουμε τα προγράμματα και θα απευθυνθούμε στο λαό".

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *