Σύσκεψη εργασίας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά με τους Αντιπεριφερειάρχες

Σύσκεψη εργασίας είχε την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, ο νεοκλεγμένος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς με τους Αντιπεριφερειάρχες Βοιωτίας κ. Γ. Μουλκιώτη, Εύβοιας κ. Αθ. Μπουραντά, Ευρυτανίας κ. Β. Καραμπά, Φθιώτιδας κ. Θ. Στάϊκο και Φωκίδας κ. Γιώτα Γαζή.

 Κεντρικό θέμα της σύσκεψης ήταν η επόμενη μέρα του Καλλικράτη στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα η δέσμη ενεργειών που χρειάζεται να εξειδικευτούν και να υλοποιηθούν προκειμένου η νέα Περιφερειακή Αρχή να είναι αποδοτική από τις πρώτες μέρες της θητείας της.

 Όπως είναι γνωστό, η οργάνωση της αιρετής Περιφέρειας είναι ένα νέο εγχείρημα, που απαιτεί συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα, με τα ελάχιστα δυνατά κενά στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Σ΄αυτή την κατεύθυνση ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, με τους συνεργάτες του, προχωρούν σε διαρκείς διεργασίες, προκειμένου στο αμέσως επόμενο διάστημα να έχει οριοθετηθεί το βασικό πλαίσιο λειτουργίας του νέου θεσμού. Στόχος της νέας Περιφερειακής Αρχής, είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να συγκροτηθεί το συντομότερο δυνατό, σε μια δομημένη και συγκροτημένη Αυτοδιοίκηση, ικανή να παράξει έργο.

 Ο κ. Περγαντάς επισημαίνει πως «το δύσκολο εγχείρημα της αιρετής περιφέρειας είναι μια μεγάλη πρόκληση που απαιτεί γνώση, σοβαρότητα και πολλή δουλειά. Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούμε στα νέα μας καθήκοντα με τον καλλίτερο τρόπο. Έχουμε ήδη ξεκινήσει ουσιαστική δουλειά, ώστε η Περιφέρεια να λειτουργήσει από την πρώτη μέρα, χωρίς προβλήματα για τους πολίτες. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και το εύρος ακόμα μεγαλύτερο, αλλά θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις για να γίνει η Περιφέρεια, πολύ γρήγορα μια σύγχρονη και δυναμική αυτοδιοικητική δομή».  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *