ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (Σ.Τ.Ο.) Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, για την ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των Δασών μας

Την Τρίτη 3-5-2011 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής Ενότητας Κηρέως στο Μαντούδι ευρεία Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) για την ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των Δασών του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Στη συνεδρίαση  παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Ανέστης Ψαρρός, οι Αντιδήμαρχοι, πρόεδροι  και εκπρόσωποι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δασαρχείου Λίμνης, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος , της ΔΕΗ, εκπρόσωποι Δασικών Συνεταιρισμών, ιδιοκτητών μεγάλων δασικών εκτάσεων, Αγροτικών Συλλόγων και Εθελοντές  Δασοπυροσβέστες.

 Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο κατά το δυνατόν καλύτερος συντονισμός όλων των  εμπλεκομένων για την  πρόληψη αλλά και την πιθανή αντιμετώπιση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

 Ο Δήμαρχος Ανέστης Ψαρρός, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ανέφερε ότι είναι χρέος και ευθύνη όλων η προστασία και η σωστή διαχείριση των δασών μας, ενός «δώρου» που η φύση χάρισε απλόχερα στην μας. Ο Δήμος μας, παρά την υποχρηματοδότηση και έλλειψη διαθέσιμων πόρων, θα συμβάλλει με ότι μπορεί στην αντιπυρική προστασία των δασών μας, διαθέτοντας μηχανήματα, πυροφυλάκια, επικουρική βοήθεια στην Πυροσβεστική, ενισχύοντας τις εθελοντικές κινήσεις δασοπυρόσβεσης. Η προστασία των δασών μας, είναι προτεραιότητα, υπόθεση ζωής και επιβίωσης για την περιοχής μας, τόνισε.

 Ακολούθησε διάλογος, διατυπώθηκαν προτάσεις, συζητήθηκαν διάφορα προβλήματα και ο τρόπος αντιμετώπισής τους. Έγινε αναφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων, στιγματίστηκε η παράνομη εναπόθεσή τους στο δάσος και η συνεδρίαση επικεντρώθηκε στο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότητα και επιτυχία στον κοινό αγώνα της δασοπροστασίας.

 Τέλος, συμφωνήθηκε να γίνει σύντομα νέα συνάντηση όλων των συμμετεχόντων προκειμένου να ελεγχθεί η υλοποίηση των ενεργειών και των πρωτοβουλιών που συμφωνήθηκαν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *