Στο Κ.Α.Σ. για τον αγωγό υδροδότησης της Αυλίδας

         Η ασφαλής για τη δημόσια υγεία, υδροδότηση της Αυλίδας, αποτελεί προτεραιότητα για μια περιοχή που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια την απειλή του εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό. Ως εναλλακτική πηγή παροχής πόσιμου νερού στην πληγείσα περιοχή, επελέγη τελικά η σύνδεση με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Όμως, η διακοπή στις εργασίες κατασκευής του υπόγειου αγωγού στο τμήμα εντός της αρχαιολογικής ζώνης της Τανάγρας (μήκους συνολικά 1000 μέτρων από τα οποία τα 600 είχαν ήδη κατασκευαστεί) που επέβαλε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας από τον περασμένο Αύγουστο, καθυστερεί την ολοκλήρωση του έργου. Και αφού ο Δήμος Χαλκιδέων (όπου έχει συνενωθεί πλέον ο μέχρι πρότινος Δήμος Αυλίδας) έχει δηλώσει το σεβασμό του στην ειδική αντιμετώπιση της αρχαιολογικής ζώνης και αποδέχεται όποια  υπόδειξη –και την επιφανειακή λύση- κάνει η αρχαιολογική υπηρεσία, έχει έρθει η ώρα για να δοθεί η λύση.

          Έτσι, ο Δήμαρχος, Θανάσης Ζεμπίλης και ο Αντιδήμαρχος Αυλίδας, Μιχάλης Τσομώκος, διεκδίκησαν ενώπιον του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) την άρση της διακοπής και την επανέναρξη των εργασιών κατασκευής του αγωγού υδροδότησης της Αυλίδας στο χώρο της αρχαιολογικής ζώνης.

 

Σημείωση: Η απόφαση του ΚΑΣ δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή.

Όμως, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Αυλίδας ελπίζουν στη λύση,

για να μην πάει στράφι και η προσμονή-υπομονή τους, σε μια υπόθεση

που είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί στις 8 το βράδυ της Τρίτης, 3ης Μαϊου και τελικά συζητήθηκε στο τέλος της συνεδρίασης του ΚΑΣ, στις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης, 4ης Μαϊου!… 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *