Σημαντικές ελλείψεις στο Αστυνομικό Τμήμα Κύμης

Το θέμα της αποδυνάμωσης του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης  φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας την ανάγκη για την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων, καθώς σήμερα από τα 15 άτομα έχουν μείνει μόνο 6 μη μπορώντας να καλύψουν τις ανάγκες μιας περιοχής με ιδιαίτερη γεωμορφολογία.

Η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού διευκολύνει την εγκληματική δράση, ενώ επιπλέον προβλήματα υπάρχουν και λόγω του ότι δύο από τα τρία περιπολικά οχήματα του Αστυνομικού Τμήματος της Κύμης είναι εκτός λειτουργίας. Η κατάσταση αυτή προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους, οι οποίοι καθημερινά καταγγέλλουν, ότι αντιμετωπίζουν πλήθος ληστειών και αλλεπάλληλες παραβιάσεις του οικογενειακού ασύλου, καθώς βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στο στόχαστρο των διαρρηκτών.

Ενδεικτικό του προβλήματος είναι, ότι το περασμένο καλοκαίρι τα περιστατικά διαρρήξεων ήταν περισσότερα από 4 σε καθημερινή βάση στην Κύμη και στην ευρύτερη περιοχή. Η έξαρση της εγκληματικότητας σε συνδυασμό με τα προβλήματα αστυνόμευσης  εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών, που ζητούν τη λήψη μέτρων από την πλευρά της πολιτείας. Εκφράζουν, επίσης, το φόβο, ότι ενόψει της θερινής περιόδου θα αντιμετωπίσουν πάλι το ίδιο φαινόμενο , δεδομένου ότι η οικονομική κρίση και η ανέχεια οδηγούν τους ανθρώπους σε εγκληματικές ενέργειες ανεξαρτήτου εθνικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *