πιάσανε τον δράστη

Συνελήφθη απογευματινές ώρες της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου από αστυνομικούς του τμήματος Χαλκίδας, 26χρονος Ρουμάνος με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξης κλοπών γεωργικών ελκυστήρων και μηχανημάτων έργων σημαντικά μεγάλης αξίας.
Στις 8.30 το βράδυ της Κυριακής14 Νοεμβρίου, τρεις άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τη μάντρα φύλαξης μηχανημάτων έργου, ιδιοκτησίας κατοίκου περιοχής Αμαρύνθου που βρίσκεται στη 27 χ/θ της εθνικης οδού Χαλκίδας – Λεπούρων, και αποπειράθηκαν να κλέψουν δύο μηχανήματα έργων φορτώνοντάς τα σε επικαθήμενο φορτηγό που είχαν οδηγήσει μέσα στη μάντρα. Έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και το έσκασαν εγκαταλείποντας το φορτηγό με τα μηχανήματα. Στην καμπίνα του εγκατέλειψαν διαρρηκτικά εργαλεία, σφραγίδες εμπορικών και μεταφορικών εταιρειών που είχαν συστήσει στην Ελλάδα και στη Ρουμανία καθώς και παραστατικά φορτωτικών τα οποία συμπλήρωναν κατά περίπτωση ώστε να συνοδεύουν τη νταλίκα με τα κλεμμένα μηχανήματα.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου, ο 26χρονος συλληφθείς μετέβη στο Τ.Α.Θηβών και κατήγγειλε ψευδώς ότι το βράδυ της Κυριακής, τρεις άγνωστοι δράστες, ένας εκ των οποίων ήταν ομοεθνής του, υπό την απειλή όπλου, τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει σε χώρο προσωρινής στάθμευσης, στη χ/θ 70 της νέας εθνικής οδού.Αθηνών – Λαμίας το εν λόγω επικαθήμενο φορτηγό ιδιοκτησίας της εταιρείας όπου εργάζεται ως οδηγός.
Στη συνέχεια προσήλθε στο τμήμα Χαλκίδας, βέβαιος ότι θα παραλάβει το φορτηγό αυτοκίνητό του το οποίο του γνωστοποιήθηκε ότι είχε βρεθεί.
Εξεταζόμενος συμπληρωματικά σχετικά με τις συνθήκες κλοπής του ανωτέρω οχήματος, υπέπεσε σε αντιφάσεις και υπό το βάρος των στοιχείων που είχαν προκύψει από την συνεχιζόμενη από Τ.Α. Χαλκίδας έρευνα, ομολόγησε την συμμετοχή του στην απόπειρα κλοπής των προαναφερομένων μηχανημάτων στην περιοχή της Αμαρύνθου, την οποία διέπραξε με δύο ακόμα ομοεθνείς του.
Ακολούθησε προανάκριση από την οποία προέκυψαν τα ακόλουθα:
Ο συλληφθείς από κοινού με άλλους έξι γνωστούς στην προανάκριση και αναζητούμενους από την αστυνομία ομοεθνείς του και επιπλέον άγνωστο αριθμό συνεργών, τα στοιχεία των οποίων δεν εξακριβώθηκαν ακόμη, έχοντας προαποφασίσει την διάπραξη κλοπών μηχανημάτων έργων και γεωργικών ελκυστήρων, συνέστησαν εγκληματική ομάδα ιδρύοντας εταιρεία χονδρικού εμπορίου – ανταλλακτικών στην Ελλάδα με έδρα τη Νίκαια Πειραιώς.
Η εταιρεία αυτή, προκειμένου να συγκαλύπτει την παράνομη δραστηριότητά της, αναλάμβανε εμπορία και μεταφορά υλικών, πρώτων υλών, χάρτου κ.λ.π. από Ρουμανία προς Ελλάδα, οδικώς μέσω Βουλγαρίας με φορτηγά αυτοκίνητα ιδιοκτησίας της και ως οδηγούς χρησιμοποιούσε μέλη της ομάδας.
Κατά την επιστροφή από Ελλάδα προς Ρουμανία τα λοιπά μέλη της ομάδας, έχοντας εντοπίσει γεωργικούς ελκυστήρες και μηχανήματα έργων συγκεκριμένων τύπων ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, σε περιοχές εγγύς του οδικού άξονα Αθηνών-Λαμίας-Θεσσαλονίκης, ώστε να διευκολύνονται κατά τη φόρτωση και διαφυγή, οδηγούσαν το αυτοκίνητο της εταιρείας(νταλίκα) στα επιλεγμένα σημεία και αφού φόρτωναν τα κλαπέντα μηχανήματα, συμπλήρωναν παραστατικά φορτωτικής, έθεταν επί τόπου τις ανάλογες σφραγίδες και χωρίς χρονοτριβή ακολουθούσαν πορεία προς Ρουμανία, εξερχόμενοι των συνόρων κατά τη διάρκεια της νύχτας πριν καν διαπιστωθούν από τους παθόντες και καταγγελθούν οι κλοπές των μηχανημάτων.
Τα κλαπέντα οχήματα, αρχικά ξεφόρτωναν στην πόλη Suceava όπου εδρεύουν εταιρείες με τις οποίες έχουν διασυνδέσεις και στη συνέχεια σε άλλες πόλεις που δεν είναι δυνατό να εξακριβωθούν στην παρούσα φάση της έρευνας, δεδομένων των περιορισμένων χρονικών ορίων του αυτοφώρου.
Εκτός των μηχανημάτων έργων που αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν στις 14 Νοεμβρίου, διέπραξαν σωρεία κλοπών παρομοίων μηχανημάτων έργων και γεωργικών ελκυστήρων ιδίων τύπων και μάρκας με τον ίδιο τρόπο δράσης.
Από τη μέχρι τώρα διεξαχθείσα έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω εγκληματική ομάδα, διέπραξε συνολικά οχτώ κλοπές γεωργικών μηχανημάτων και μηχανημάτων έργων και αποπειράθηκε να αφαιρέσει επιπλέον τέσσερα μηχανήματα από περιοχές Λειβαδιάς, Αλιάρτου Καπαρελίου και Κοκκινόβραχου Θηβών, Σωληναρίου Βοιωτίας και Δομοκού Φθιώτιδος, τις οποίες επέλεγαν με κριτήριο την εγγύτητα στον κεντρικό οδικό άξονα, ώστε να διευκολύνεται η διαφυγή τους.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Χαλκίδας και παραπέμφθηκε ενώπιον του Ανακριτή. Ερευνώνται υποθέσεις καταγγελθεισών κλοπών γεωργικών μηχανημάτων και μηχανημάτων έργων από τις περιοχές της Λάρισας, Γιαννιτσών και Σπάτων Αττικής καθώς και η συμμετοχή των κατηγορουμένων και λοιπών μελών της εγκληματικής ομάδας και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *