ΠΕΡΑΙΩΣΤΕ ΤΗΝ …ΠΕΡΑΙΩΣΗ!

“Στις 18/11/2010, λήγει η προθεσμία της περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων βάσει του Ν. 3888/2010.
Με δεδομένο ότι η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων ξεκίνησε στις 20/10/2010 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης της παραπάνω προθεσμίας (18/11/2010) -με την καταβολή μάλιστα του 20% του συνολικού ποσού της οφειλής- το χρονικό πλαίσιο που έχει τεθεί είναι ασφυκτικό.
Στις περιπτώσεις, μάλιστα, όπου διαπιστώνονται λάθη στα εκκαθαριστικά, το πλαίσιο στενεύει ακόμα περισσότερο, εφόσον οι διορθώσεις θα πρέπει να γίνουν εντός 10ημέρου και το αργότερο μέχρι τις 29/11/2010.
Οι αντικειμενικές δυσκολίες που αποθαρρύνουν την υπαγωγή πολλών επαγγελματιών στη ρύθμιση αφορούν κυρίως στην απουσία διαθέσιμου ρευστού από πλευράς επιχειρήσεων λόγω της μείωσης του τζίρου σε αξία και όγκο πωλήσεων και στα περιορισμένα χρονικά περιθώρια της διαδικασίας
Η ΕΦΕΕΕ θεωρεί αναγκαίο να δοθούν τα απαραίτητα χρονικά περιθώρια στις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί η αναμενόμενη αυξημένη αγοραστική κίνηση της εορταστικής περιόδου. Με αυτόν τον τρόπο οι επιχειρήσεις θα καταστούν περισσότερο ικανές να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και να ρυθμίσουν φορολογικές εκκρεμότητες.
Τέλος θα θέλαμε να σας επισημάνουμε να εξετάσετε και να δώσετε το περιθώριο να υπαχθούν στην ρύθμιση και τα έτη για τα οποία υποβλήθηκαν δηλώσεις μετά την 31/8/2010, αλλά και να μην επιβαρυνθούν με τα ποσά της περαίωσης οι επιχειρήσεις για την περίοδο που βρίσκονταν σε αδράνεια.
Θεωρώντας ότι θα κάνετε πράξη τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την στήριξη της αγοράς ζητάμε την παράταση της ημερομηνίας αποδοχής των εκκαθαριστικών της περαίωσης τουλάχιστον μέχρι 31/12/2010, την παράταση του άρθρου 4 παράγραφος 1 περίπτωση α μέχρι τις 30/11/2010 προκειμένου να μπορέσουν να υπαχθούν και οι επιχειρήσεις που υπέβαλλαν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος μετά την 31/8/2010 και την υπαγωγή στην περαίωση των επιχειρήσεων για τα έτη που βρίσκονταν σε αδράνεια με απαλλαγή για τα έτη αυτά από την καταβολή οποιουδήποτε ποσού”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *