Οι προβλέψεις του Κ.Μαρκόπουλου για το 2011

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος, σε συνέντευξή του στον Μπ. Παπαναγιώτου, προέβλεψε πολιτικές εξελίξεις το 2011 στη χώρα, λόγω οικονομικού αδιεξόδου στο Μνημόνιο.

Μάλιστα, μετέφερε συζητήσεις του με Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δήλωναν το άγχος τους για την πολιτική που ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Ιδιαίτερα δε τα 5 Σ/Ν που ετοιμάζει η Κυβέρνηση, προβληματίζουν πολύ την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και δικαίως. Αυτά είναι το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, οι αλλαγές στο ΕΣΥ που κονταίνουν κι άλλο το κοινωνικό κράτος, η μείωση των επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ και τέλος τα 7 δις των αποκρατικοποιήσεων (έναντι 3,5 που είχαν ανακοινωθεί) που κανείς δεν γνωρίζει τι, πως και πότε προγραμματίζει ο κος Παπακωνσταντίνου. Είπε μεταξύ άλλων… «…οι λύσεις δεν μπορεί να είναι πάντα οικονομομετρικές και αποκλειστικά αριθμητικές.
Οι λύσεις στα αδιέξοδα είναι πολιτικές. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα στη σύνοδο κορυφής της Ευρώπης. Πολιτική λύση δεν μπορεί να δώσει η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου γιατί φαίνεται πως έχει δεσμεύσεις. Δεν εξηγείται αλλιώς η πορεία που έχει πάρει. Εμείς, ενώ έχουμε στηρίξει πολλά και συναινέσει σε πολλά και προτείνει άλλα τόσα, η κυβέρνηση ποτέ μα ποτέ δεν έχει αλλάξει τον προγραμματισμό της, ακόμη κι αν έχασε βουλευτές της.
Άρα η λύση θα είναι μια άλλη κυβέρνηση που ενώ δεν θα μοιράσει υποσχέσεις του τύπου «τα λεφτά υπάρχουν» θα πει αλήθειες και θα δώσει χρονοδιαγράμματα και θα δεσμευτεί ότι σε 1-2 χρόνια θα έχουμε αυτά τα θετικά για τα παιδιά μας. Θα δώσει μια χειρολαβή στη κοινωνία να πιαστεί. Ελπίδα για το μέλλον. Αν η κοινωνία δεν ελπίσει, δεν πιαστεί από κάπου, τότε θα εγκατασταθεί στη πλατεία Συντάγματος… αφού δεν θα έχει τίποτε να κάνει άλλο!!»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *