ΝΑ ΧΑΡΩ ΙΔΕΕΣ!!

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΜΑΣ!

Την πρώτη θέση στη λίστα των χωρών που έχουν υψηλές πιθανότητες χρεοκοπίας “κατέκτησε” η Ελλάδα, βάσει στοιχείων της εταιρίας CMA DataVision, ξεπερνώντας χώρες όπως η Αργεντινή, η Βενεζουέλα και το Πακιστάν. Στην πρώτη 10άδα και η Πορτογαλία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της…
CMA, οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας, με βάση το μέσο spread 5ετών ομολόγων που προσμετρά η εταιρία ερευνών είναι 46,07%, υψηλότερα της Βενεζουέλας (43,65%) και της Αργεντινής (43,15%). Η συνεχιζόμενη διεύρυνση των spreads και των CDSs αλλά και η καθυστέρηση της έγκρισης από τους εταίρους στην ευρωζώνη για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης οδηγούν τη χώρα μας ένα βήμα πριν από την κορυφή στη συγκεκριμένη κατάταξη υψηλού κινδύνου (ή, κατά άλλους, ντροπής).

ΚΥΜΑ ΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Κοκκαλιάρη (απο ΕΘΝΟΣ)

Σε μαζική φυγή τρέπονται οι εργαζόμενοι, που σπεύδουν να βγουν στη σύνταξη για να προλάβουν τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Αυτή τη στιγμή 250.000 άτομα έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανοίξουν την πόρτα εξόδου, δίνοντας τη χαριστική βολή στα ταμεία…

Ενδεικτικό του πανικού που επικρατεί στους ασφαλισμένους είναι ότι οι αιτήσεις συνταξιοδότησης καταγράφουν το πρώτο τρίμηνο του έτους αύξηση 30%. Μάλιστα συνδικαλιστές εκτιμούν πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα διπλασιαστεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θα… ανοίξουν την πόρτα εξόδου.
Συγκεκριμένα πέρσι συνταξιοδοτήθηκαν περίπου 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ωστόσο φέτος ο αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει στο τέλος του έτους τις 40.000.
Στη μαζική αυτή φυγή πρωτοστατούν οι γυναίκες, καθώς εκκρεμεί η εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης στον δημόσιο τομέα.

ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΑ ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
Μέτρα – σοκ περιλαμβάνει το μνημόνιο που πιέζεται από ΔΝΤ και Γερμανία να υπογράψει η Αθήνα ως προϋπόθεση για την εκταμίευση των δανείων του Ταμείου και των χωρών της ευρωζώνης…

Τα μέτρα που προκαλούν… δέος- και αναμένεται να οδηγήσουν και σε μεγαλύτερες αντιδράσεις- περιλαμβάνουν την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή το δώρο Πάσχα, το επίδομα αδείας και το δώρο Χριστουγέννων όπως επίσης και την κατάργηση του ορίου 2% τον μήνα στις απολύσεις.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ

Ταχύτερη και μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος συνιστά για το 2010 ο διοικητής της Tράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος, στην…
ετήσια έκθεση του για τη νομισματική πολιτική, που θα δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα. Ειδικότερα ο Γ. Προβόπουλος συνιστά μείωση από 4% σε 5% ή σε απόλυτα μεγέθη επιπλέον μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ περίπου, επισημαίνοντας ότι… η έμφαση πρέπει να δοθεί στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της μείωσης των κρατικών δαπανών.
Ο κ. Προβόπουλος εκτιμά ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα ανέλθει φέτος στο 2% τουλάχιστον, καθώς «οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών επιβεβαίωσαν τις δυσοίωνες προβλέψεις και υπέσκαψαν την εμπιστοσύνη στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *