«Μόνο μέσα από την ήττα θα ορθοποδήσει ξανά η χώρα»

Ομιλία με θέμα την οικονομική κρίση πραγματοποίησε την προηγούμενη Τετάρτη (23/2) ο τέως υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος, στο αμφιθέατρο της Τράπεζας Εύβοιας.

Την βραδιά άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος της Τράπεζας Δημήτρης Παπαγρηγορίου και αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον τέως υπουργό που ήταν και ο επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης. Ο κ. Παπαδόπουλος στη συνέχεια πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε στην κρίση που μαστίζει την χώρα μας και θέλοντας να «καρφώσει» την προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά και την τωρινή μίλησε για τον λαϊκισμό τους που αποκρύπτει και απέκρυψε την δεινή θέση που βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα, αλλά και τις ενοχές τους. Στη συνέχεια τόνισε πως δεν υπάρχει το ψευτοδίλημμα για το αν  θα πτωχεύσει η χώρα ή όχι, διότι ήδη τελεί υπό χρεοστάσιο, αλλά υπάρχει το δίλημμα αν θα καταρρεύσουμε πλήρως ή όχι και όπως είπε αυτό εξαρτάται από τις Εθνικές αποφάσεις που θα παρθούν. Αμέσως μετά κατέθεσε κάποιες προτάσεις για να τεθεί η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά και αυτές είναι: επώδυνες περικοπές τεράστιας έκτασης στον δημόσιο τομέα και εξορθολογισμός των δομών και του προσανατολισμού του.

Τέλος επισήμανε πως μόνο μέσα από την ήττα του παραπολιτικού κατεστημένου μπορούν να δημιουργηθούν νέες προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης και πως μόνο έτσι θα απελευθερωθούν οι εσωτερικές δυνάμεις για ενδογενή ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *