ΜΕ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ το ΛΑ.Ο.Σ.

Ανανέωσαν το ραντεβού τους μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου ο Θανάσης Χειμάρας και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αρνήθηκε ενίσχυση της υποψηφιότητας Χειμάρα, πρόκρινε ήδη αυτόνομη υποψηφιότητα του Νίκου Παπανδρέου και άναψε πράσινο φως για συγκρότηση συνδυασμού.



Υπάρχει ένα ερώτημα γιατί ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν στηρίζει τον κ. Χειμάρα.

Θα επιχειρήσω μια απάντηση σύμφωνα τουλάχιστον με αυτά που έχω σε γνώση μου.Οπρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. στο πίσω μέρος του μυαλού του είχε εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις από αυτές που είχε ο κ. Χειμάρας που ήθελε τη στήριξή του.

Γνωρίζουμε όλοι μας τις δυσκολίες που έχει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να βρει υποψήφιο Περιφερειάρχη από την Εύβοια.

Όπως επίσης και τις δυσκολίες που έχει η Ν.Δ. για να εντοπίσει τέτοιο πρόσωπο από το μεγαλύτερο νομό της Περιφέρειας. Με δεδομένο πλέον ότι η Ν.Δ. στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Χειμάρα και με δεδομένη τη θέληση Νίκου Παπανδρέου να κατέλθει στις εκλογές θα ήταν τουλάχιστον πολιτική αυτοκτονία να μην το χρησιμοποιήσει ο κ. Καρατζαφέρης.

Οι λόγοι απλοί.

Αν αποκλείσουμε μια πιθανότητα η υποψηφιότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να κατάγεται από την Εύβοια είναι αυτονόητο πως ο μοναδικός υποψήφιος από τον συγκεκριμένο νομό έχει μπροστά του ένα ανοιχτό τοπίο να εισπράξει δυσαρέσκεια από τα υπόλοιπα κόμματα και έτσι να αυξηθεί αισθητά το ποσοστό.

Αν τώρα εισπράξει μια πιθανή δυσαρέσκεια και σε άλλους 2 νομούς για διάφορους λό- γους, σε αυτές τις εκλογές ο ΛΑ.Ο.Σ. θα δει το ποσοστό του να αυξάνεται αισθητά.

Η μοναδική περίπτωση από τις τόσες πολλές που υπάρχουν που δεν θα επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο είναι η υποψηφιότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να είναι από την Εύβοια.

Αν δεν συμβεί αυτό, τότε δυσκολεύει πολύ και η εκλογή του κ. Χειμάρα.

Επομένως η οποιαδήποτε συμμετοχή σε κοινό σχήμα μετατρέπει κορυφαία στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ στην Περιφέρεια σε απλούς Περιφερειακούς Συμβούλους, πράγμα που είτε έτσι, είτε αλλιώς πετυχαίνουν.

Από την άλλη πλευρά δεν υπήρχε δυνατότητα ρόλου σε στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ σε αυτή τη φάση. Τα οποιαδήποτε περιθώρια παρέπεμπαν στο μέλλον.

Αυτό όμως μπορεί να συμβεί μεταξύ 1ου και 2ου γύρου και με περισσότερο καθαρούς όρους απ’ ό,τι σήμερα αφού σε καμιά περίπτωση ο κ. Χειμάρας δεν θέλει -γιατί δεν το επιτρέπει η Ρηγίλλης- Αντιπεριφερειάρχη τον κ. Νίκο Παπανδρέου από την κατάρτιση του ψηφοδελτίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *