Κλέαρχος: Αν αρχίσει να πληρώνει το Ειδικό Αναπτυξιακό θα ηρεμήσουμε

"Δεν μπορώ να ακούω πράγματα τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Γι' αυτό ανέβασα τους τόνους. Δεν μπορώ να ακούω τις προκλητικές αναφορές. Το 20% του προγράμματος η Ευρυτανία και η Εύβοια το πήραν. Είναι αδιανόητα αυτά που μας είπατε εδώ. Δεν δικαιολογείται αυτό σε έναν έμπειρο άνθρωπο σαν εσάς που έχετε χρηματίσει νομάρχης και δεν διστάζω να πω ότι είστε και σεις επιτυχημένος όπως όλοι μας. Δεν θεωρώ ότι δεν γνωρίζετε ότι αυτά που μας ζητήσατε να κάνουμε εμείς, τα χειρίζεται η αποκεντρωμένη διοίκηση.

Οφείλουμε να κατακρίνουμε και να επιπλήξουμε τα υπουργεία και την κυβέρνηση γιατί ήταν θέση μας ότι από την 1η του Γενάρη όλα τα προγράμματα να είναι στην Περιφέρεια. Αυτή ήταν πάγια θέση μας, όπως επίσης και πάγια είναι η θέση μας και για το ΕΣΠΑ. Εμείς ήμασταν κάθετα αντίθετοι και το έχουμε δηλώσει από την αρχή. Σε ό,τι αφορά το ειδικό αναπτυξιακό οι ανάγκες μας είναι πολύ περισσότερες, δεν είναι μόνο 150 εκατ..

Υπήρξε δέσμευση από τον κ. Χρυσοχοΐδη, ότι θα αρχίσει να πληρώνει το πρόγραμμα επειδή στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπήρχε πρόβλημα. Αν αρχίσει και χρηματοδοτεί αυτό το πρόγραμμα, τότε και μεταξύ μας θα έχουμε μικρότερες διαφορές. Εμείς απλά αυτό που κάνουμε τώρα, είναι να ασκούμε πολιτικές που είχαν σχεδιαστεί πριν το 2011. Μιλάμε για συμβάσεις που υπήρχαν από το παρελθόν.

 Όλοι μας έχουμε και συμβάσεις από το παρελθόν και όλοι θέλουμε να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Όλα είναι συνδεδεμένα με το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της περιφέρειας και τα υπόλοιπα αναπτυξιακά προγράμματα. Όταν η σχέση του κεντρικού κράτους με τη διοίκηση είναι τόσο αναξιόπιστη, εγώ σας καλώ να παλέψουμε όλοι μαζί για να πάρουμε τα χρήματα, αφού δικαιούμαστε αυτά τα χρήματα".

Όταν αναλάβουμε την ευθύνη του προγραμματισμού από τον Ιούλιο θα έρθουμε στο περιφερειακό και θα μιλήσουμε για όλα τα προγράμματα με πάρα πολύ καλή διάθεση και τότε χρειαζόμαστε όλοι εμείς που δώσαμε και κοινούς αγώνες για να συνθέσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *