η ΕΠΙΛΟΓΕΣ του ΠΑΣΟΚ….

Ένα από τα βασικά θέματα τα οποία θα πρέπει να καθορίσει την επιλογή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τη θέση του Περιφερειάρχη με δεδομένες τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις είναι να έχει το βλέμμα στο δεύτερο γύρο.

Με δεδομένο ότι το ΚΚΕ έχει αυτόνομη παρουσία, η Ν.Δ. έναν πολυσυλλεκτικό νομάρχη από τη Φθιώτιδα, ο ΛΑΟΣ έναν γιατρό πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και σύζυγο Βουλευτού του ΛΑΟΣ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα έτοιμα να ανακοινώσουν, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. οφείλει να εξυπηρετήσει πολλά δεδομένα.

Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να απευθυνθεί κυρίαρχα στον μεγαλύτερο νομό της περιφέρειας όπου έχει μεγάλο ποσοστό κατανομής το κυβερνών κόμμα. Αν βεβαίως αυτό εί- ναι αδύνατο δεν θα πρέπει να απευθυνθεί στο δεύτερο κατά σειρά νομό, γιατί τότε κινδυνεύει να μετατρέψει μια περιφερειακή μάχη σε νομαρχιακή και να την περιορίσει ίσως και σε μια πολιτική χασούρα.

Ένα τρίτο στοιχείο είναι ότι αν δεν μπορέσει να εξασφαλίσει το τοπογενές, να εξασφαλίσει μια πολυσυλλεκτικότητα, που δεν έρχεται βεβαίως με πρωτοκλασάτο στέλεχος.

Με στελέχη πρώτης γραμμής οξύνονται συγκρού- σεις και πολιτικές κόντρες και απομακρύνεται το ενδεχόμενο συνεργασιών στο δεύτερο γύρο, αν δεν οδηγούν μαθηματικά άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης απευθείας στη Ν.Δ..

Κάτω απ’ αυτό το πρίσμα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αν δεν μπορεί να βρει υποψήφιο από την Εύβοια είναι αυτονόητο ότι οφείλει να απευθυνθεί στον Κλέαρχο Περγαντά, κύρια γιατί υπάρχει η δυνατότητα για ευρύτερες συσπειρώσεις στον δεύτερο γύρο.

Οφείλει να διατηρήσει την εκλογική μάχη σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο και το κυριότερο να μη δημιουργήσει τις συνθήκες μιας οξύτατης πολιτικής αντιπαράθεσης με αυστηρά πολιτικά χαρακτηριστικά αλλά να την οδηγήσει πλέον σε ένα χαμηλότερο προφίλ, ποντάροντας σε μεγαλύτερες κοινωνικές συσπειρώσεις και μειώνοντας πιθανές τοπικιστικές, στείρες, αντιπαραθέσεις.



Μετά τιμής Κώστας Π.

Ο Κώστας Π. είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Στερεά Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *