εχουν διαγραφεί…!

Με έκπληξή ενημερώθηκα (αφίσες, προσκλήσεις, δελτίο τύπου) ότι η «Ένωση Παλαιών Προσκόπων Χαλκίδος» γιορτάζει την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου τα 100 χρόνια του Ελληνικού Προσκοπισμού! Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ενημερώσω τους αρμοδίους και γενικότερα τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας ότι τα 100 χρόνια του Ελληνικού Προσκοπισμού (1910 – 2010) εορτάσθηκαν πριν ένα χρόνο στην αίθουσα του (τότε) Νομαρχιακού Συμβουλίου (Λεωφ. Χαϊνά).

Η Περιφερειακή Εφορεία Ευβοίας στην οποία έχω την τιμή να προΐσταμαι, είχε καλέσει τις Αρχές καθώς και τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, του ΣΕΠ (Πρόεδρο ΔΣ/ΣΕΠ, Αναπλ. Γενικό Έφορο ΣΕΠ, Πρόεδρο της ΚΕΠΠΕ, πρώην Βαθμοφόρους του ΣΕΠ) κλπ. Εκεί τότε όλα τα μέλη του ενεργού Προσκοπισμού (εκπρόσωποι των έξι Συστημάτων της Εύβοιας), με τη συνδρομή της ΕΠΠ ΠΕ Ευβοίας, παρουσίασαν ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα αντάξιο της επετείου των 100 χρόνων.

Αυτό που συμβαίνει μετά από ένα χρόνο να καλούνται οι φίλοι του Προσκοπισμού για τα 100χρονα, από μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια δεν είναι μέλη του ΣΕΠ (άρα δεν μπορούν να εμφανίζονται ως εκπρόσωποί του), είναι εντελώς αντίθετο με τις εντολές και κατευθύνσεις της νόμιμα εκλεγμένης διοίκησης του ΣΕΠ, ακριβώς γιατί η φερόμενη ως «ΕΠΠ Χαλκίδος» έχει διαγραφεί από το ΣΕΠ. Όμως δυστυχώς, εκπρόσωποι της διαγραφείσας «Ενώσεως» εξακολουθούν να παραπλανούν τον κόσμο, εισπράττοντας αφενός οικονομικές ενισχύσεις συνδρομές επ` ονόματι του ΣΕΠ και αφετέρου πραγματοποιώντας εορταστικές εκδηλώσεις εν αγνοία του ΣΕΠ και των επισήμων εκπροσώπων του.

          Είναι πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει σε μια περίοδο που γίνεται προσπάθεια ενδυνάμωσης του τοπικού Προσκοπισμού, κάποιοι άνθρωποι, πεισματικά και χωρίς την απαραίτητη νομιμότητα να διασύρουν όλη την επίσημη Προσκοπική Κίνηση. Θα ήταν σωστό και τίμιο αν οι ίδιοι ήθελαν να δραστηριοποιούνται δηλώνοντας ότι είναι πρόσκοποι απ` τα παλιά, να ξεκαθαρίζουν ταυτόχρονα με κάθε ειλικρίνεια σε όλους ότι δεν ανήκουν πλέον στο ΣΕΠ και ότι ενεργούν αυτόνομα και αντίθετα, χωρίς καμία έγκριση.

     Δημήτριος Καψούλης

                                  Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Ευβοίας

 

(Εκλεγμένος και νόμιμος εκπρόσωπος του ΣΕΠ στην Εύβοια 2006-2009 και 2009 – 2012)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *