Ερώτηση στη βουλή, για την επιχείρηση ΝΕΟΣΕΤ

Η βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ, Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κυρία Λούκα Κατσέλη σχετικά με τη ΝΕΟΣΕΤ και κατόπιν των καταγγελιών του ΕΚΕ, για απολύσεις και μαύρη εργασία στην εν λόγω επιχείρηση.

 Έκταση έχει πάρει το τελευταίο χρονικό διάστημα η άσχημη κατάσταση που έχει βρεθεί η γνωστή Επιχείρηση της Εύβοιας που ακούει στο όνομα NEOSET καθώς ο προβληματισμός τόσο της αγοράς όσο και τον Μ.Μ.Ε είναι έντονος. Συγκεκριμένα έχουν επινοικιάσει τμήματα του εργοστασίου, κάτω από αδιευκρίνιστες και αδιαφανείς συνθήκες που δεν ξέρουμε τι υποκρύπτουν.

Το μόνο που είναι σίγουρο, ότι κατόπιν ελέγχων και καταγγελιών είναι, ότι στο χώρο που υπάρχουν οι ενοικιαστές – εργολάβοι απολύονται εργαζόμενοι της ΝΕΟSΕΤ που έχουν 10ετή περίπου προϋπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχει μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Η επιχείρηση NEOSET Α.Ε έχει πραγματοποιήσει 35 απολύσεις εργαζομένων, στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Βασιλικό, κοντά στη Χαλκίδα. Πρόκειται για ομαδικές απολύσεις που ξεκίνησαν από τις αρχές του Δεκέμβρη 2008 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Το μέλλον τόσο της εταιρείας όσο και των εργαζομένων είναι αβέβαιο.

Ερωτάται Η Κα Υπουργός

1)   Ποια η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;
2) Με ποιον τρόπο θα μπορέσει η πολιτεία να προστατέψει τους ανθρώπους, που εργάζονται εδώ και χρόνια στη συγκεκριμένη επιχείρηση;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *